Brezplačna dostava
Brezplačna dostava
Montaža
Montaža
Strokovno svetovanje
Strokovno svetovanje
Poslovni partnerji
Poslovni partnerji

Električni radiatorji Beha

Varčni električni radiatorji BEHA nudijo odlično, ekološko in ekonomično rešitev za ogrevanje prostorov. 

Enostavna montaža radiatorjev, eleganten design, napreden triac elektronski neslišen termostat navduši še tako zahtevnega uporabnika. Radiatorji BEHA prednjačijo pred konkurenco tudi z izredno veliko površino ogrevalne ploskve in električnega grelca, kateri preprečuje zgorevanje prahu in sušenje zraka. Pri razvoju radiatorja so inženirji v podjetju BEHA, katero leži kakšnih 150 km JZ od Osla, Norveška imeli v mislih dve bistveni lastnosti. Kako izdelati radiator, kateri bo kljuboval in dobro grel tudi v najzahtevnejših, polarno hladnih področjih Norveške ter pri tem ogreval kar se da v nizkotemperaturnem območju. Uspeli so skonstruirati odličen izdelek, ki zmore zadovoljiti potrebe po ogrevanju v zahtevnem skandinavskem okolju.  

Električni radiatorji Beha

Konvektorski radiatorji BEHA delujejo na principu nežne konvekcije ogretega zraka. Ta način se je izkazal kot najvarčnejši in najučinkovitejši način za ogrevanje prostorov. Zahvaljujoč nizkotemperaturnemu režimu delovanja, je konvekcija ogretega zraka nežna, usmerjena k tlom, saj na ta način v največji možni meri zadržimo toploto tudi pri tleh. 

Električni radiatorji BEHA so opremljeni z izredno natančnim elektronskim termostatom, kalibriranim na sobno temperaturo, tako da si lahko poljubno nastavljamo temperaturo v prostoru v območju od +5°C do +30°C. Termostat ima vgrajeno tudi funkcijo protizmrzovalne zaščite, katera ohranja temperaturo v prostoru nad +5°C in zaščiti vodovodne instalacije pred zmrzaljo. Usklajenost elektronskega triac termostata in nizkotemperaturnega grelca zagotavlja odlično ekonomiko v delovanju, nizko porabo električne energije in varčnost. Radiatorji BEHA imajo stopnjo zaščite IP24, kar jim omogoča vgradnjo v kopalnice in druge vlažne prostore, pod pogojem, da so vgrajeni na razdalji vsaj 60 cm od elementov kot so tuš kabine, kadi in podobno. Vsi BEHA radiatorji imajo vgrajen tudi varnostni termostat, kateri izklopi radiator v primeru prekritja radiatorja. Radiatorji BEHA so brez ostrih robov in delujejo nizkotemperaturno, kar pomeni da jih brez težav vgradimo in uporabljamo tudi v otroških sobah.

POMEMBNO: Električni radiatorji se ne smejo uporabljati za sušenje perila in podobno!

Vgradnja konvekcijskega radiatorja

Vradnja varčnih električnih radiatorjev BEHA se izvede preko priloženega stenskega nosilca. Pri tem je potrebno upoštevati višino montaže, katera naj bo med 5 do največ 10 cm od tal. Na ta način bodo radiatorji ogrevali prostor po vsej višini in pri tem maksimalno varčevali z energijo.

Različni modeli BEHA in dodatna oprema

Konvekcijski radiatorji BEHA so dobavljivi v 11 modelih, kateri se razlikujejo med seboj glede na moč in višino. Modeli P so visoki 40 cm, modeli L pa 20 cm. Priporočamo da modele L uporabite povsod tam, kjer imate večje steklene površine ali pa vam višina prostora ne dopušča vgradnje modela višine 40 cm.

Vsi modeli ( oznaka P )se lahko medsebojno povežejo z i-Jaz centralno regulacijo ali pa jih lahko opremimo z dnevnim časovnikom TP 100. Vsi novejši modeli pa že imajo vgrajen Wi Fi vmesnik ali pa Bluetooth regulacijo, ki omogoča upravljanje konvektorjev BEHA preko pametnih telefonov ali tablice, v primeru Wi-Fi tudi iz oddaljenih lokacij. Priklop radiatorjev je možen preko priloženega kabla z 1 f vtikačem neposredno v stensko vtičnico, lahko pa jih priklopimo preko stenske doze, katera se namesti na nosilec radiatorja. V tem primeru je priklop neposreden v električno stensko dozo premera 60 mm.

V kolikor vam prostor ne omogoča montaže radiatorja na steno ali želite radiator enostavno prestavljati po prostoru so na voljo tudi podstavki BEHA.

Izbira moči konvekcijskega radiatorja

Moč radiatorja izberemo glede na velikost in volumen prostora ki ga želimo ogrevati, namen prostora in kvaliteto izolacije. Praviloma se v kopalnice priporoča vgradnja radiatorja nekaj višje moči (cca. 120 W/m2) v ostale prostore okvirno 100 W/m2. Vse to velja za dobro izolirane prostore, oziroma prostore v katerih je nameščeno kvalitetno stavbno pohištvo s termopan ali trojno zasteklitvijo. Prostori ali hiše z dobro izolacijo, izdelano termoizolacijo debeline 10 cm ali več, priporočamo izbiro moči nekje 75 W/m2. Pri tem priporočamo da se vedno izbere stopnjo močnejši model radiatorja. Izbira močnejšega modela ne pomeni tudi višje porabe električne energije, saj bo efektivni čas delovanja v primeru močnejšega radiatorja krajši kot v primeru izbire manjšega.

Enostaven izračun potrebne moči radiatorja

V primeru da želimo ogrevati povprečno izoliran prostor površine 10m2, bomo upoštevali potrebno specifično moč 100W/m2. To pomeni da za omenjen prostor zadostuje varčni električni radiator BEHA, model P10 ali L10.

Strošek ogrevanja

Številne uporabnike varčnih električnih radiatorjev BEHA zanima, kolikšen bo strošek ogrevanja z radiatorji BEHA. Odgovor na to vprašanje ni tako enostavno in preprosto. Na porabo električne energije v osnovi vplivajo sledeči dejavniki.

Kot prvi najpomembnejši dejavnik je izolacija prostora ali objekta v katerem bo radiator deloval. Izolacija tudi vpliva na izbiro moči, potrebne da bo radiator zadostil potrebi po ogrevanju prostora. V praksi priporočamo da se izbere moč okoli 100W/m2 ogrevane površine in pri višini stropa 2.5 m. Pri zelo dobri izolaciji lahko tudi 75 W/m2, pri slabi pa vse do 150W/m2. Izbrana moč seveda ne pomeni, da bo radijator ves čas deloval pri tej moči oziroma da bo 1000 W radiator porabil 1000 W/uro. Običajno je efektivni čas delovanja 1000 W radiatorja, ki ogreva 10 m2 velik prostor 1/3 časa, se pravi da v tem primeru porabi dobrih 300 W električne energije na uro. V prehodnih obdobjih in v kombinaciji z drugimi ogrevalnimi viri (kaminske peči, toplotne črpalke, peči na drva…) pa še dosti manj. Temperaturno tipalo v povezavi s Triac elementom v notranjosti Beha radiatorja skrbi za izredno natančno vzdrževanje željene sobne temperature. Običajno se v režimu delovanja vzdrževanja sobne temperature radiator vklopi 2-3x na minuto in na ta način pulzno sledi vsakršni spremembi temperature v prostoru. Nizkotemperaturni grelni element na ta način porablja minimalno količino energije, katera je potrebna za temperaturno ravnovesje v prostoru, ki smo ga izbrali na termostatu.

Poleg izolacije na porabo vpliva tudi sama navada uporabnika. “Bolj zmrznjeni” bodo nastavili termostat na kakšno stopinjo več, kar se bo kasneje poznalo tudi pri računu za električno energijo.

Ker z ogrevanjem prostorov premagujemo temperaturno razliko med zunanjo temperaturo in temperaturo v prostoru, bo ogrevanje pri nižjih zunanjih temperaturah dražje in obratno. Skratka na porabo električne energije pri ogrevanju z varčnimi električnimi radiatorji BEHA vpliva mnogo dejavnikov in težko bi bilo podati neko posplošeno vrednost.

Vsekakor so pomebne prednosti pri ogrevanju z Beha radiatorji vrhunski TRIAC termostat in nizkotemperaturni grelni element narejen iz ekstrudiranega aluminija. Pri tem je potrebno slediti priporočilom proizvajalca, ki pravi, da naj se radiator vgradi na višini med 5 – 10 cm od tal, se pravi v področje najnižje temperature, ki je običajno nekaj cm nad tlemi.

Norveški radijatori

Garancija

Za vse BEHA izdelke velja tovarniška garancija 5 let. 
Servis za morebitna popravila se nahaja na Ul. Ivana Selana 15, 1351 Brezovica pri Ljubljani. Tel: 041-666-100