Klima naprava Panasonic ETHEREA inverter 3,5 kW KIT-XZ35-VKE – Siva

Klimatske naprave Panasonic nudijo kakovosten zrak in s tem pripomorejo k bolj zdravemu življenju. Tehnologija nanoeTM X nevtralizira neprijetne vonjave, prprečuje širjenje bakterij in virusov, plesni, alergenov, cvetnega praha in nevarnih snovi ter uspešno kljubuje izsušenemu zraku v prostoru, saj uspešno regulitra vlago. Zasnovane so tako, da nudijo več kot le udobje hlajenja. Varčujejo z energijo, čistijo vašo okolico in prilagajajo moč.

1,019.00  Brez DDV1,243.18  Z DDV

Brezplačna dostava

Ob nakupu blaga nad 50€ vam ga pripeljemo brezplačno.

Montaža

Omogočamo montažo, vzdrževanje in servis pri nas kupljenih izdelkov.

Strokovno svetovanje

Omogočamo brezplačno svetovanje o izdelkih iz naše ponudbe.

Poslovni partnerji

K sodelovanju vabimo monterje in inštalaterje ogrevalnih in klimatskih naprav.

etherea

 

 

Klimatske naprave Panasonic Etherea nudijo kakovosten zrak in s tem pripomorejo k bolj zdravemu življenju. Tehnologija nanoeTM X nevtralizira neprijetne vonjave, preprečuje širjenje bakterij in virusov, plesni, alergenov, cvetnega prahu in nevarnih snovi ter uspešno kljubuje izsušenemu zraku v prostoru, saj uspešno regulira vlago. Zasnovana je, da nudijo več kot le udobje hlajenja. Varčuje z energijo, čisti vašo okolico in prilagaja moč. Imajo vgrajen WLAN za upravljanje s pametnim telefonom prek spleta z aplikacijo Panasonic Comfort Cloud. 

Odlikuje jih napredna zasnova, ki se popolnoma zlije s še tako modernimi okolji. Za to elegantno zasnovo Panasonic izbere le najboljše materiale in postopke. Naprave so na voljo v legantno kovinski ali motno srebrni oziroma motno ali sijoče beli barvi.

Etherea s tehnologijo nanoe™ X je kombinacija izjemne učinkovitosti A+++, udobja (tehnologija z zelo tihim delovanjem, samo 19 dB (A)) in zdravega zraka v napredni zasnovi. Gospodarno in okolju prijazno delovanje z visokim SCOP (sezonskim koeficientom energijske učinkovitosti). Panasonicova izvirna inverterska tehnologija in izredno  zmogljiv kompresor zagotavljata vrhunsko učinkovitost delovanja. Veseli boste nižjega zneska na računu za elektriko, obenem pa boste prispevali k varovanju okolja!

 

Tehnologija nanoeTM X

Ne glede na to, kje se nahajate, je zrak ključen del vašega življenja. Panasonic si z razvojem novih tehnologij prizadeva ljudem pomagati do boljšega zdravja in udobja. nanoeTM X zavira širok nabor bakterij, virusov in onesnaževalcev ter lahko nevtralizira neprijeten vonj v okolici. Ta patentirana tehnologija je namenjena zagotavljanju najboljše kakovosti zraka v stanovanjskih oziroma poslovnih stavbah. 

7 učinkov tehnologije nanoeTM X - edinstvene Panasonicove tehnologije: Nevtralizira neprijeten vonj, preprečuje širjenje bakterij in virusov, plesni, alergenov, cvetnega prahu in nevarnih snovi ter regulira vlažnost in tako dodatno ne izsušuje kože.  

Naprava nanoeTM X 1. generacije proizvede 4,8 bilijonov radikalov OH na sekundo. To je 10-krat več kot pri napravi nanoeTM

Večje količine radikalov OH v naprevi  nanoeTM X dosegajo izjemne rezultate pri preprečevanju širjenja onesnaževal, kot so bakterije, virusi in alergeni, ter pri nevtralizaciji neprijetnea vonja. 

1) Na podlagi raziskave družbe Panasonic.

Postopek:

 • naprava  nanoeTM X doseže bakterije,
 • radikali OH bakterijam odvzamejo vodik, s čimer razgradijo celično strukturo,
 • radikali OH vodik, ki so ga odvzeli bakterijam, pretvorijo v vodo in preprečujejo širjenje bakterij.

nanoe-X

 

 

Vgrajen WLAN in združljivost z glasovno pomočjo 

Enota je pripravljena za povezavo s spletom in upravljanje s pomočjo pametnega telefona prek aplikacije Panasonic Comfort Cloud. Upravljanje, spremljanje in časovno razporejanje s pomočjo preprostega vmesnika. Če enoto povežete z aplikacijo Panasonic Comfort Cloud, lahko enoto upravljate prek virtualnega pomočnika Google Assistant ali Amazon Alexa*.

* Amazon, Alexa in vsi z njima povezani logotipi so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njegovih podružnic. Google, Android, Google Play in Google Home pa so blagovne znamke podjetja
Google LLC.

 

Krilca Aerowing

Krilca Aerowing imajo dvoje neodvisnih lopatic, ki vam nudijo več nadzora nad smerjo pretoka zraka. Brez krilc Aerowing, tj. samo z neposrednim pretokom zraka, se zrak izpihuje samo v eno točko, zato vas hitro lahko prične zebsti, saj ste vseskozi na udaru hladnega zračnega curka. Klimatske naprave Panasonic s krilci Aerowing imajo na notranjih enotah večjo rešetko za vstop zraka, hitrost ventilatorja pa je mogoče nastaviti na zelo visoko vrednost in tako povečati količino izpihanega zraka.

Pršno hlajenje: zagotavlja enakomerno porazdelitev hladnega zraka po celotnem prostoru, zato se boste počutili udobno, ne da bi občutili, kako zračni tok eprekinjeno
piha neposredno v vas.

 

Nov, eleganten in mehek upravljalnik Sky z osvetljenim zaslonom

Upravljanje nastavitev je preprosto in intuitivno s hitrim dostopom do ključnih funkcij ter gladko drsečim pokrovom, pod katerim je na voljo še več možnosti upravljanja.
S širino 58,9 mm ter dolžino 164,7 mm se upravljalnik Sky dobro prilega vaši roki. Ima zaslon LED z osvetlitvijo. Zaradi novega osvetljenega zaslona lahko na upravljalniku Sky bolje vidimo nastavitve. Sedaj lahko nastavitve prilagodite brez vklapljanja luči. Gladek pokrov ne poudarja samo čistih linij upravljalnika, temveč tudi varuje gumbe pred umazanijo in madeži. Omogoča natančno upravljanje temperature po 0,5 °C.

 

Tehnološki poudarki:

 • sistem za čiščenje zraka v prostoru nanoe™ X uporablja nanotehnologijo elektrostatično atomiziranih nanodelcev vode,
 • vgrajen WLAN za upravljanje prek spleta z aplikacijo Panasonic Comfort Cloud,
 • zelo tiho delovanje! Samo 19 dB(A), kar je primerljivo z nočjo na podeželju,
 • infrardeči upravljalnik Sky,
 • hlajenje z blagim sušenjem: preprečite hiter upad vlažnosti v prostoru,
 • krilca Aerowing za usmerjanje zračnega toka,
 • močnejši pretok zraka hitro zagotovi želeno temperaturo,
 • žični upravljalnik (dodatna oprema).

 

 

A+++ 8,50 SEER A+++ 5,10 SCOP

Energijski razred A+++

SEER in SCOP: za  KIT-XZ25-VKE, KIT-XZ-35-VKE, KIT-Z25-VKE in KIT-Z35-VKE.


R32

Hladilno sredstvo R32.

Naše toplotne črpalke, ki vsebujejo hladilno sredstvo R32, kažejo občutno zmanjšanje vrednosti za potencial globalnega segrevanja (GWP). To je pomemben korak k zmanjševanju toplogrednih plinov. R32 je tudi komponentno hladilno sredstvo, zato ga je mogoče zlahka reciklirati. 

 

Inverter +

Inverterski sistem

Serija klimatskih naprav z inverterjem nudi večjo učinkovitost in več udobja. Omogoča natančnejši nadzor temperature brez velikih temperaturnih nihanj, ohranja stalno temperaturo prostora, porabi manj energije in ima znatno manjše ravni hrupa in tresljajev. Razvrstitev inverter + poudarja najzmogljivejše Panasonicove sisteme, s še boljšimi izkoristki.

 

 rotacijski procesor

Rotacijski kompresor R2

Rotacijski kompresor Panasonic R2. Zaradi svoje zasnove prenese ekstremne pogoje in zagotavlja visoko zmogljivost ter učinkovitost.

 

nanoe-X

nanoe™ X

Panasonicova najnovejša inovacija nanoe™ X skrbi za dobro počutje tako, da zavira rast določenih škodljivih virusov in bakterij ter nevtralizira neprijeten vonj v vašem domu.

 

 do 19 dB(A)

Tiho in sproščujoče vzdušje v prostoru s samo 20 dB (A)

Zahvaljujoč kompresorju zadnje generacije in ventilatorju z dvema lopaticama so naše zunanje enote med najtišjimi na trgu. Notranja enota oddaja skoraj
nezaznavnih 19 dB(A).

Velja za: KIT-XZ20-VKE, KIT-XZ25-VKE, KIT-XZ-35-VKE, KIT-Z20-VKE, KIT-Z25-VKE in KIT-Z35-VKE

Zvočni tlak notranje enote prikazuje vrednost izmerjeno 1 meter pred glavni ohišjem in 0,8 mesta pod enoto. Za zunanjo enoto 1 m pred in 1 m za zadnjo stranjo glavnega ohišja. Zvočni tlak je izmerjen v skladu s tehničnimi navedbami v dokumentu JIS C 9612. Q-Lo: Tiho delovanje Lo: Najnižja nastavljena hitrost ventilatorja. 

 

uravnavanje vlažnosti 

Hlajenje z blagim sušenjem

Natančen nadzorni sistem preprečuje nenaden padec vlažnosti zraka in hkrati ohranja nastavljeno temperaturo. Ohranja do 10 % višjo raven RH* kot pri hlajenju (*RH: relativna vlažnost). Idealno za spanje ob vključeni klimatski napravi.

 

Aerowings

Aerowings

Več udobja s krilci Aerowings. Vgrajeno dvojno krilce omogoča neposreden pretok zraka do stropa in ustvarja pršni učinek hlajenja.

 

obnovitev sistemov

Obnovitev sistemov R22

Panasonicov obnovitveni sistem daje možnost ponovne uporabe obstoječih cevovodov za hladilno sredstvo R22, ki so v dobrem stanju, obenem pa tudi možnost vgradnje visokoučinkovitih sistemov za hladilno sredstvo R410A.

 

p-link

Adapter vmesnika RAC za integracijo v priključek P-Link

Vhod CZ-CNT za integracijo s sistemom PACi in ECOi. Možnost integracije s P-Link za dom. Na P-Link je mogoče priključiti vse linije izdelkov. Zdaj vam je na voljo popoln nadzor.

 

WLAN vgrajen

Vgrajen WLAN

Vgrajen WLAN za upravljanje prek spleta z aplikacijo Panasonic Comfort Cloud.

 

BMS povezljivost

Preprosto upravljanje z BMS

Komunikacijski vmesnik je lahko vgrajen v notranjo enoto in omogoča preprost priklop (in upravljanje) toplotne črpalke Panasonic na sistem za upravljanje objekta v vašem domu ali stanovanjski hiši.

 

5 let garancije

5-letna garancija

Panasonic za kompresorje iz celotne serije ponuja petletno garancijo.

 

 
080 brezplačna modra številka tersus
 

 

 

Sistem Inverter plus

Serija izdelkov Inverter plus je v primerjavi s standardnimi inverterji klimatskih naprav za 20 % učinkovitejša. To pomeni za 20 % manjšo porabo in 20 % manjši račun za električno energijo. Sistem Inverter plus sodi v razred A+++ tako pri hlajenju kot ogrevanju.

Samodejni način (inverter)

Glede na temperaturo, nastavljeno za prostor, samodejno preklaplja med hlajenjem in ogrevanjem.


Hladilni plin R32 

V skladu z evropskimi državami, ki si prizadevajo za varovanje in ohranjanje okolja, je Panasonic med prvimi zamenjal obstoječe hladilno sredstvo z R32. Hladilni plin R32 ima v primerjavi s plinoma R22 in R410A zelo majhen vpliv na tanjšanje ozonskega plašča in globalno segrevanje.  Njegova vgradnja je izredno preprosta, hladilno sredstvo pa je tudi lažje reciklirati. Nima praktično nobenega vpliva na tanjšanje ozonskega plašča in 75% manjši vpliv na globalno segrevanje. Posledica uporabe R32 so nižji stroški in večja energetska učinkovitost.

 

Način blagega sušenja zraka

Način blagega sušenja zraka z nežno sapico odstrani odvečno vlago in ustvarja občutek udobja brez velikih sprememb v temperaturi.

 

Usmerjanje zraka po želji

Omogoča navpično in vodoravno prilagajanje smeri izpihovanja zraka. To možnost lahko priročno izberete z daljinskim upravljanjem.

 

Samodejni način (inverter)

Glede na temperaturo, nastavljeno za prostor, samodejno preklaplja med hlajenjem in ogrevanjem.

 

Enostaven samodejni preklop

Ko je razlika med izmerjeno in nastavljeno temperaturo 3 °C ali več, se delovanje samodejno preklopi iz trenutnega načina v ogrevanje oz. hlajenje, s čimer se vzdržuje stalna udobna raven temperature.

 

Način toplega zagona

Na začetku cikla ogrevanja in po ciklu odmrzovanja, ko se notranji toplotni izmenjevalnik segreje, se vključi ventilator notranje enote.

 

Hlajenje z blagim sušenjem

Natančen nadzorni sistem preprečuje nenaden padec vlažnosti zraka in hkrati ohranja nastavljeno temperaturo. Ohranja do 10 % višjo raven RH* kot pri hlajenju
(*RH: relativna vlažnost). Idealno za spanje ob vključeni klimatski napravi.

 

Snemljiva, pralna plošča


Čiščenje sprednje plošče je enostavno. Snamete jo lahko hitro, v enem samem koraku, in nato očistite z vodo. Čista sprednja plošča zagotavlja bolj tekoče in učinkovitejše delovanje, ki lahko pomaga prihraniti pri energiji.

 

Aplikacija Comfort Cloud

Preprosto upravljanje in dostop do vseh funkcij daljinskega upravljalnika kadar koli in kjer koli. Povezovanje in upravljanje do 20 enot na lokacijo in do 10 različnih lokacij, ki jih lahko istočasno upravljate. Aplikacija omogoča nastavitev notranje in zunanje temperature v realnem času in omogoča predhodno segrevanje ali hlajenje ter vklop funkcije nanoeTM X na daljavo. Spremljate lahko porabo energije na podlagi različnih nastavitev temperature, ter spremljavo zgodovine porabe energije in tako omogoča lažje načrtuovanje stroškov porabe. Funkcija pametne podpore omogoča obveščanje o kodah napak in določanju ter prepoznavanju napak. Najbolj revolucionarna funkcija pa je zagotovo glasovno upravljane. Ta omogoča neomejeno upravljanje in prostoročno pomoč in popoln dostop do vseh funkcij klimatske naprave. 

 

   

 
080 brezplačna modra številka tersus
 

Tip naprave: Stenska klima naprava Panasonic Etherea inverter+

OBMOČJE DELOVANJA

Hlajenje: -10 do +43° C
Ogrevanje: -15 do +24°C

SEER: 8,5 
Hladilna moč: 3,5 (0,85-4,00) kW
Energetski razred hlajenja: A+++
Letna poraba energije za hlajenje: 14403 kWh

SCOP: 5,1
Grelna moč: 4,00 (0,80-5,50) kW
Energetski razred ogrevanja: A +++
Letna poraba energije za gretje: 769 kWh

NOTRANJA ENOTA: CS-XZ35VKEW (siva), CS-Z35VKEW (bela)

Teža: 10,00 kg
Višina: 29,50 cm
Širina: 91,90 cm
Globina: 19,40 cm
Zvočni tlak (po stopnjah): 42/28/19 dB
Filter za čiščenje zraka: NanoeTM-X

ZUNANJA ENOTA: CU-Z35VKE

Teža: 31,00 kg
Višina: 54,20 cm
Širina: 78,00 cm
Globina: 28,90 cm
Zvočni tlak: 48/50 dB
Hladilno sredstvo: R32 

 

Izbira ustrezne klimatske naprave

Montaža split ozirom deljenih klimatskih naprav se sestoji iz ene zunanje enote in ene ali več notranjih enot. Zunanja in notranja enota se vgradita na mesto, katerega se določi na predogledu. Montažo (vgradnja, priključitev na električno omrežje, zagon in nasveti uporabniku za uporabo) priporočamo da opravi strokovnjak za vgradnjo in montažo klimatskih naprav .

Pri izbiri klimatske naprave upoštevamo:

 • želje in zahteve kupca
 • površino, volumen in namembnosti prostora (stanovanjski,delovni,proizvodnji,lokal…)
 • orientacijo prostora glede na stran neba (južna, severna…)
 • vrsto prezračevanja (naravno, uporaba ventilacije…)
 • površino in kvaliteto steklenih površin (panoramske stene, navadno steklo, termopan…)
 • vrsto gradnje prostora (zidaki, beton, mavčne stene, les, steklo…)
 • izvedbo izolacije (brez, slaba, dobra…)
 • mikrolokacijo prostora v stavbi (kletni, pritlični, v nadstropju, mansardni…)
 • zahtevnost izvedbe in tipa naprave (stenska, talna, stropna, vgradna …)
 • izvedbo odvoda kondenzata iz prostora (po naravni poti-stalni padec,z uporabo črpalke…)
 • števila ljudi v prostoru (malo,veliko ljudi,otroci, odrasli, samo naprave…)
 • samo za hlajenje ali tudi gretje, sušenje (nekaj ur dnevno, stalno…)

Na osnovi zgoraj pridobljenih podatkov določimo tudi moč naprave. Prava izbira moči klima naprave je pomembna za delovanje naprave, kakor tudi za udobje, porabo električne energije, življenjsko dobo in podobno. Izbiro naprave določimo na osnovi predogleda lokacije. Na osnovi vseh teh informacij in Vaši želja izberemo primeren tip in model klimatske naprave.


Kje namestiti klimatsko napravo?

Pri vgradnji klima naprave je potrebno upoštevati naslednje:

 • izpih iz notranje enote naj ne bo usmerjen direktno v ljudi
 • zunanja enota je lahko postavljena na tla, balkon, na streho, v dobro prezračevano podstrešje ali na steno-fasado objekta
 • lokacija in način vgradnje in montaže na predogledu in predlagali optimalno rešitev
 • vgradnjo klima naprave naj opravi izkušen monter, saj boste le tako z zadovoljstvom uporabljali napravo tako za hlajenje kot tudi za ogrevanje prostorov.
 • V primeru da se klima napravo zamenja z obstoječo, priporočamo zamenjavo instalacije, v kolikor pa to ni možno je potrebno tamponsko čiščenje stare inštalacije, kjer se odstrani zaostalo olje in nečistoče.

Vgradnja klimatske naprave vsebuje:

 • povezavo notranje in zunanje enote s predizoliranimi bakrenimi cevmi.
 • Cevne in elektro inštalacije za klima napravo se lahko vrši podometno ali nadometno. Nadometno se vgradi v zaobljene plastične kanale s prehodnimi ali kotnimi elementi. V kolikor se klima napravo vgradi v novogradnje, priporočamo da se inštalacije izvede podometno na osnovi predmontaže.
 • Pri klimatskih napravah, katere imajo poleg hlajenja tudi opcijo ogrevanja, je potrebno odvod kondenzata urediti tako iz notranje kakor tudi iz zunanje enote. Če je možno se odvod uredi s stalnim padcem, v nasprotnem je potrebno vgraditi črpalko za kondenz.
 •  Električno povezavo med enotami in priklop na napajanje
 • Vgradnjo zunanjih enot se izvede preko stenskih ali talnih nosilcev z antivibracijskimi podlogami.
 • Čas potreben za izvedbo enojne split naprave je glede na zahtevnost med 3 in 10 ur.

 

Osnovna montaža klima naprave, do moči 3.5 kW vključuje

 • povezavo med notranjo in zunanjo enoto v razdalji do 5 m
 • povezava notranje in zunanje enote z bakrenimi izoliranimi cevmi
 • električno povezavo med enotama do 5 m
 • priklop na obstoječi električni priključek do 4 m
 • montažo notranje in zunanje enote do višine 3m
 • nadometna montaža instalacij v zaščitni zaobljeni PVC kanal
 • nosilce zunanje enote z blažilniki
 • odvod kondenzata iz notranje in zunanje enote na osnovi prostega pada v pripravljen odtok
 • preboj opečnatega zidu do 40 cm
 • vakumiranje sistema
 • zagon in svetovanje o uporabi naprave
 • prevoz do 25 km

Material za izvedbo montaže:

Za vgradnjo klima naprav se uporabljajo namenski nadometni in podometni sistemi. Bakrene cevne povezave se izvedejo s predizoliranimi cevmi.

Morda vam bo prav tako všeč…

Pošljite povpraševanje