Podrobno
Brezplačna dostava
Brezplačna dostava
Montaža
Montaža
Strokovno svetovanje
Strokovno svetovanje
Poslovni partnerji
Poslovni partnerji

Digel Heat

Sonce nam je za vzgled

Uživate v soncu, ki vas prijetno ogreva, udobno se zleknete pred lončeno pečjo ali pa zadovoljno posedate pred tabornim ognjem. Ne da bi se dotaknili vsakokratnega izvora ogrevanja, občutite nadvse prijetno toploto. Za to toploto pa se morate zahvaliti toplotnim valovom, tako imenovanemu infrardečemu sevanju.
Že v 18. stoletju so odkrili naravni zakon infrardečega sevanja in v 19. stoletju so ta naravni pojav znanstveno preučili, opisali in izračunali. Natančno po tem načelu delujejo vse naprave za infrardeče ogrevanje DIGEL HEAT.
Toplota, ki jo povzroča sevanje, zvišuje temperaturo telesa in različnih površin, kakor tudi organskih snovi ter na ta način intenzivira delovanje sevanja na površine v neposredni okolici.
Prodiranje infrardečih valov na površino naše kože prinaša človeškemu telesu blagodejni občutek toplote. Infrardeče sevanje energije ogreva površino okolice, ne da bi doseglo neposredno zvišanje temperature zraka. Zrak, ki ga dihamo, tako ostaja zdrav in blagodejen. Ogrevanje s pomočjo sevanja odpira kot humana alternativna tehnika ogrevanja za prihodnost popolnoma nove poti in si kot nasprotni pol konvekcijskega ogrevanja pridobiva tako pomemben položaj, ki v vsakem pogledu zdaleč prekaša ogrevanje po načelih konvekcije.

Digel Sticktech – vroče novosti iz Pfullingena

Zanesljivo podlago za naša prizadevanja predstavljajo naši zadovoljni uporabniki, ki jim dobavljamo naše izdelke, ki nastajajo v skladu z najvišjimi standardi kakovosti. Laskava navedba izvora naših izdelkov „Made in Germany“ torej „Izdelano v Nemčiji“, je za nas nekaj samoumevnega. Že od osemdesetih let prejšnjega stoletja dalje se ukvarjamo s proizvodnjo elementov za ogrevanje, ki je namenjeno avtomobilski industriji. Iz naših tekočih trakov prihaja vsak teden skoraj 30.000 kosov grelcev za ogrevanje avtomobilskih sedežev. Po zaslugi tega „know-how-a“ smo razvili edinstveno infrardeče ogrevanje tudi za stanovanjske prostore, ki ga izdelujemo v novozgrajenih proizvodnih prostorih, na površini 3000 m2 , v Pfullingenu pri mestu Stuttgart.

Prednosti naprav za infrardeče ogrevanje DIGEL HEAT

 • nizki investicijski in obratovalni stroški 
 • ni vzdrževalnih in nikakršnih skritih dodatnih stroškov 
 • minimalno vrtinčenje zraka in prahu 
 • preprečuje nastanek plesni
 • možna je enostavna lastna montaža 
 • nadomestilo za termoakumulacijske peči
 • uporaba lastne sončne energije, Net Metering 
 • ne potrebujemo kurilnice

Naši strokovnjaki s področja raziskav in razvoja vsak dan delajo na posodabljanju infrardečih grelnih elementov. Proizvodnja izdelkov iz obsežne palete dosledno upošteva najvišje standarde kakovosti. Po zaslugi našega posebnega strokovnega znanja in bogatih izkušenj na področju tehnične obdelave toplotnih prevodnikov iz plemenitega jekla nam je uspelo, da pridobivamo, kolikor je le mogoče učinkovito sevalno toploto, medtem ko uporaba visokokakovostnih izolacijskih materialov pripomore k visokim razponom temperatur iz prednje na zadnjo stran. Posledično lahko zagotavljamo zelo visoko intenzivnost toplotnega sevanja, istočasno pa na ta način, kar se da zmanjšujemo toplotne izgube. Razvijanje novih idej, optimiranje proizvodnega postopka in koristi naših uporabnikov so po svoji pomembnosti za vse naše sodelavce vselej v ospredju.

Tehnika

Slika termografije prednje strani ogrevalnega panela DIGEL HEAT, ki je bila izdelana na podlagi raziskave v zvezi z meritvami učinkovitosti sevanja, ki so jo opravili strokovnjaki Tehnične univerze v Stuttgartu, dokazuje pomembno značilnost ogrevalnega panela DIGEL HEAT: njegova izjemna učinkovitost omogoča enakomerno porazdelitev toplote po celotni prednji strani ogrevalnega panela in na ta način zagotavlja optimalno porazdelitev toplotnega sevanja v prostor.
Po zaslugi izsledkov posebej razvite tehnologije prevodnikov toplote je faza segrevanja ogrevalnega panela DIGEL HEAT izjemno kratka in energetsko varčna. Že po petih minutah ogrevanja je namreč s pomočjo napredne tehnologije Digel Heat možno doseči temperaturo 60° C in pri tem v manjši meri že začenja delovati infrardeče sevanje. Po nadaljnjih 10 minutah se temperatura dvigne že na devetdeset stopinj Celzija in infrardeče sevanje deluje že z visoko zmogljivostjo. Čim krajša je faza segrevanja, toliko višji je dejanski prihranek energije. Prav zaradi tega dejstva ogrevalni paneli DIGEL HEAT glede svoje učinkovitosti nimajo prave konkurence.

Proračun

… energetska bilanca bistveno nižja kot pri klasičnem ogrevanju.

V dobesednem smislu besede ima infrardeče ogrevanje DIGEL HEAT resnično udarne argumente. Že pri samem nakupu in montaži ter pri celotnem obdobju uporabe naših naprav dosegamo prihranke do 50 odstotkov v primerjavi s klasičnimi sistemi ogrevanja. Stroški za ogrevanje so v vseh pogledih bistveno nižji. Značilnost sevalnih panelov je, da večino toplote v prostor oddajo s sevanjem (infrardečimi žarki). Paneli namreč ne segrevajo zraka neposredno, temveč segrevajo površino predmetov v prostorju, ki nato segrevajo zrak v okolici. To posledično pomeni velik prihranek pri energiji.

Dobro počutje

… s toploto, ki nam jo podarja sonce, si zvišujemo stopnjo naše kakovosti življenja.

Toplota nam daje občutek varnosti … toplota nas razvaja z dobrim počutjem …
Naprave za infrardeče ogrevanje DIGEL HEAT ne oddajajo samo toplote ampak pripomorejo celo k ohranjanju našega zdravja.
Infrardeči valovi prodirajo v površino naše kože in vzpodbujajo presnavljanje. Zato ker se temperatura zraka ne dviguje neposredno, sprejemamo za dihanje bolj zdrav in bolj hladen zrak. Tehnologija infrardečega ogrevanja poleg tega preprečuje dviganje in vrtinčenje prahu ter na ta način poskrbi za manj pogosto čiščenje prahu.
Stalna površinska temperatura učinkovito in trajno preprečuje nastajanje plesni in tudi na ta način povečuje udobnost našega bivanja.
Podobno kot sonce, infrardeče sevanje, ki ga imenujemo tudi toplota ugodja, blagodejno vpliva ne samo na naš imunski sistem ampak tudi na naš organizem v celoti.

Oblikovanje

… raznolikost in pestrost individualnih možnosti oblikovanja ne poznata meja.

Naj gre bodisi za družinski portret naših najljubših ali pa za nepozabna dopustniška doživetja, oblikovalske možnosti so nadvse pestre in skorajda neizčrpne. Še posebej opazni so seveda modeli velikih panelov za infrardeče ogrevanje DIGEL HEAT LARGE, ki jih lahko uporabljate v skladu z vašimi individualnimi željami.
Model SH 1250 W z dimenzijami 160 x 60 cm je zlasti primeren za namestitev nad dvojnim umivalnikom v kopalnici, model CL 1250 W z dimenzijami 160 x 60 cm pa lahko uporabljate kot nadomestek za termoakumulacijsko peč. Najbolj priljubljen pa je seveda model CL 820 W z dimenzijami 170 x 40 cm. Po zaslugi svoje vitke oblike in s tem tudi velike površine sevanja, potrebuje sorazmerno malo prostora, kljub temu pa njegova toplota ustvarja nadvse prijetno ugodje.

Paleta izdelkov

Sistemi za krmiljenje

Centrala Homematic in razširitev območja delovanja

Cenrala HomeMatic predstavlja jedro avtomatiziranega krmiljenja vaše naprave za infrardeče ogrevanje DIGEL HEAT. Ta inovativna napava deluje poleg tega tudi kot osnovni element za vaše uporabniško prijazno hišno krmiljenje, preko katerega medsebojno komunicirajo vse ostale komponente. Celotno delovanje čisto enostavno in intuitivno programirate s pomočjo vašega osebnega računalnika.

Stenski termostat Homematic (radijsko voden)

Če želite v vsakem prostoru doseči takšno temperaturo, ki vam zagotavlja kar najboljše počutje, uporabljajte naše stenske termostate HomeMatic. S pomočjo teh stenskih termostatov lahko uravnavate temperaturo v vsakem vašem bivalnem prostoru posebej, od udobno tople dnevne sobe pa do prijetno hladne spalnice. Dovolj je, da v vsakem prostoru namestite stenski termostat HomeMatic in da nastavite takšno temperaturo prostora kot si jo želite.

Nadometni krmilnik za daljinski vkop Homematic

Krmilnik za vklop HomeMatic v nadometni izvedbi deluje kot adapter med vtičnico in med ogrevalnim panelom. Takoj ko krmilnik namestite, poveže vaše infrardeče ogrevanje z vašim uporabniško prijaznim sistemom za krmiljenje HomeMatic.

Podometni krmilnik za daljinski vklop HomeMatic

S podometim krmilnikom za vklop HomeMatic čisto enostavno integrirate vaše ogrevalne panele s pomočjo radijskega vodenja v vaš sistem za krmiljenje HomeMatic. Krmilnik za vklop priklopite zadaj za vašim ogrevalnim panelom, enostavno in neposredno na električni tokokrog.

Radijsko vodeni Homematic USB adapter za konfiguriranje

Radijsko vodeni Homematic USB adapter vam omogoča, da komponente sistema HomeMatic konfigurirate na osebnem računalniku, brez uporabe HomeMatic centrale, kar s pomočjo osebnega računalnika.

Individualnost je naša velika prednost

Naše IR panele lahko poljubno oblikujete v skladu z vašimi željami. Pri tem se lahko prepustite bodisi svoji lastni ustvarjalnosti ali pa uporabite naše motive, ki so vam že na voljo.
Vse motive, ki imajo dovolj visoko ločljivost (300 dpi), lahko namestite brez kakršnegakoli doplačila. Pri zaščitenih motivih velja pogoj, na ustrezen način pridobljene licence za uporabo (doplačilo).
IR panel za infrardeče ogrevanje DIGEL HEAT lahko nadgradite v edinstveni unikat.

Bogat izbor motivov

Ekskluzivna kolekcija: S pomočjo naše ekskluzivne kolekcije lahko svoje infrardeče ogrevanje spremenite v pravcato umetnino. Po zaslugi našega sodelovanja z „Artoteko“, z bogatim arhivom slik svetovno znanih slikarjev, vam omogočamo povezovanje klasičnih umetniških motivov z najsodobnejšo tehniko ogrevanja.

Izbor motivov, ki so vam na voljo:

Standardna kolekcija:
Tako individualno kot je vaše domovanje ali vaša pisarna, tako individualni so tudi naši motivi. Dovolite nam, da vas navdahnemo z delom našega galerijskega izbora.

Garancija in certifikati

 • Naše naprave za infrardeče ogrevanje izdelujemo ob doslednem upoštevanju najvišjih zahtev glede kakovosti in izključno samo v Nemčiji. Pri tem za našo proizvodnjo uporabljamo samo preverjene in visoko kakovostne materiale. Vsi stekleni in zrcalni elementi so izdelani iz kaljenega varnostnega stekla (ESG), zaradi česar je v primeru razbitja stekla tveganje za poškodbe zmanjšano na minimum.
 • Kot dobavitelji za avtomobilsko industrijo, za našo tovarno v Nemčiji veljajo najvišje zahteve in najstrožji standardi glede kakovosti. Certificiranje v skladu z določili ISO/TS 16949:2009 poteka izključno na podlagi doslednega upoštevanja najstrožjih smernic, ki veljajo za doseganje kakovosti.
 • Zato ker želimo imeti zadovoljne stranke, ki znajo ceniti naša prizadevanja za kar najmanjšo obremenitev okolja, je naša tovarna v Nemčiji certificirana v skladu z zahtevami standarda ISO 14001 (mednarodni standard za sisteme ravnanja z okoljem).
 • Certificiranje, ki ga opravlja Združenje TÜV, predstavlja objektiven dokaz za kakovost izdelka. Preverjanje v skladu z določili GS ugotavlja, ali izdelek ustreza zahtevam glede zagotavljanja varovanja varnosti in zdravja oseb.
 • Združenje TÜV SÜD s pomočjo najstrožjih kriterijev preverjanja zagotavlja elektromagnetno skladnost infrardečih ogrevalnih panelov DIGEL HEAT. To pomeni, da pri delovanju infrardečih ogrevalnih panelov DIGEL HEAT ni skorajda nikakršnega električnega smoga.
 • Oznaka Evropske skladnosti („Conformité Européenne“) je v skladu z Evropsko zakonodajo oznaka za določene izdelke, ki navaja, da potrjuje, da izdelek ustreza zahtevam vsakokrat veljavnih evropskih smernic.
 • Garantiramo, da ogrevalni paneli DIGEL HEAT ne vsebujejo nikakršnih prepovedanih substanc, ki jih prepoveduje smernica RoHS v koncentraciji nad mejno vrednostjo.
 • Ogrevalni paneli DIGEL HEAT imajo vgrajeno protiprašno zaščito in zaščito proti škopljenju z vodo iz vseh smeri in so zato primerni tudi za uporabo v kopalnicah.
 • Za izolacijski material, ki je uporabljen za toplotno izoliranje ogrevalnih panelov DIGEL HEAT, je naše podjete pridobilo certifikacijo z Znakom modrega angela za okolje, ki ga pridobijo le tisti izdelki, ki so najbolj prijazni okolju.
 • ZA OGREVALNE NAPRAVE DIGEL HEAT VELJA GARANCIJA 60 (ŠESTDESET) MESECEV. ZA OKVIRjE, TISK IN REGULACIJO PA VELJA GARANCIJA 24 (ŠTIRIINDVAJSET) MESECEV.