Brezplačna dostava
Brezplačna dostava
Montaža
Montaža
Strokovno svetovanje
Strokovno svetovanje
Poslovni partnerji
Poslovni partnerji

Toplotne črpalke Panasonic Aquareae

Toplotna črpalka zrak-voda serije Aquarea je primerna za uporabo v gospodinjstvih in v komercialne namene. Zajema zmogljivosti od 3 kW pa vse do 16 kW in predstavlja najobsežnejšo serijo na trgu. Rešitve so primerne tako za novogradnje kot za obnovitvene projekte in so stroškovno učinkovite ter imajo minimalen vpliv na okolje.

Serija toplotnih črpalk Panasonic Aquarea po zaslugi svoje izjemne učinkovitosti delovanja tudi pri –20 °C zagotavlja velike energijske prihranke. Toplotna črpalka Aquarea je sistem, ki zagotavlja idealno temperaturo in skrbi za pripravo tople vode na preprost, varčen in okolju prijazen način.

Deluje po principu prenosa namesto ustavrjanja toplote. Sistem je na seznamu tehnologij, ki ga je v svoj scenarij Blue Map uvrstila Mednarodna agencija za energijo (IEA), katere cilj je do leta 2050 zmanjšati izpuste CO2 na polovico ravni izpustov iz leta 2005. Aquarea je ogrevalna rešitev nove generacije, ki obnovljive, brezplačne energijske vire (zrak) uporablja za ogrevanje in hlajenje doma ter pripravo tople vode. Toplotne črpalke Panasonic Aquarea razvija in proizvaja Panasonic.

Toplotna črpalka zrak-voda serije AQUAREA za uporabo v gospodinjstvih

Serija H toplotnih črpalk Aquarea, ki ponuja zmogljivosti od 3 kW pa vse do 16 kW, predstavlja obsežno ponudbo toplotnih črpalk zrak-voda na tržišču in omogoča zanesljivo delovanje, ne glede na vaše zahteve glede ogrevanja (do -28°C) in hlajenja. Sistemi so primerni tako za novogradnje kot za obnove in so stroškovno učinkoviti ter okolju prijazni. Toplotna črpalka zrak-voda Aquarea zajema svež zrak, ki ga nato pošlje v cevi, napolnjene s hladilnim sredstvom (pomislite na hladilnik!). Zajeta toplota nato v izmenjevalcu preide v vodo, ki jo lahko uporabi vaš ogrevalni sistem, zadostila pa bo tudi vsem potrebam po vroči vodi v vašem gospodinjstvu. Panasonicova najnovejša tehnologija vam ponuja trajnostno alternativo sistemom ogrevanja na olje, utekočinjeni naftni plin in elektriko, modeli T-Cap ogrevajo vse do -28°C.

AQUAREA generacije J s hladilnim plinom R32

V skladu z evropskimi državami, ki si prizadevajo za varovanje in ohranjanje okolja, je Panasonic med prvimi zamenjal obstoječe hladilno sredstvo z R32. Hladilni plin R32 ima v primerjavi s plinoma R22 in R410A zelo majhen vpliv na tanjšanje ozonskega plašča in globalno segrevanje.  Njegova vgradnja je izredno preprosta, hladilno sredstvo pa je tudi lažje reciklirati. Nima praktično nobenega vpliva na tanjšanje ozonskega plašča in 75% manjši vpliv na globalno segrevanje. Posledica uporabe R32 so nižji stroški in večja energetska učinkovitost.

Toplotna črpalka Aquarea generacije J R32 je zasnovana posebej za domove z nizko porabo energije. Ohranja vse kvalitete naprave Aquarea (energetski razred A+++, Service Cloud…), dodaja še večjo učinkovitost (SCOP do +5% v primerjavi z generacijo H, ogrevanje sanitarne vode) in prilagodljivost (temperatura vode 60°C, daljša dolžina cevi…), nekatere nove pametne funkcije ter več udobja (krivulja ogrevanja do – 20°C pri nizik temperaturah…), več tihih zunanjih enot, magnetni filter za vodni cikel…

Na voljo je v izvedbi 3 kW, 5 kW, 7 kW, 9 kW All in One in Bi-bloc.

AQUAREA T-CAP do -28°C

Če je vaša prva skrb ohranjati nazivno toplotno zmogljivost pri temperaturah, ki padejo tudi pod -7 °C oz. -28 °C*, potem izberite sistem Aquarea T-CAP. Ta bo vedno poskrbel za zadostno zmogljivost ogrevanja hiše – brez pomoči zunanjega grelnika in tudi pri izjemno nizkih temperaturah. Aquarea T-CAP pri še tako nizkih temperaturah ohranja visoko učinkovitost in visoko zmogljivost ogrevanja. S sistemom Aquarea T-CAP se lahko zmeraj nadejate visokih prihrankov.

* Za ohranjanje zmogljivosti pod -15 stopinjami boste morda potrebovali pomožni grelnik.

Celotna serija T-CAP lahko zamenja stare plinske grelnike ali grelnike na olje, uporabiti pa jo je mogoče tudi z novim sistemom s talnim ogrevanjemPonaša se s koeficientom energijske učinkovitosti (COP), ki pri temperaturi +7°C znaša 4,85, zato so učinkovitejše od drugih ogrevalnih sistemov. T-CAP obenem zagotavlja izjemno visoko učinkovitost, ne glede na zunenjo temperaturo in temperaturo vode.

Ključne točke:

 • zmožnost ohranjanja izhodne moči delovanja toplotne črpalke tudi pri zunanji temperaturi do -20 °C brez pomoči električnega grelca
 • visoka zmogljivost ogrevanja tudi pri nizkih temperaturah okolice
 • dodatne funkcije: samodejni način delovanja in način delovanja med prazniki, način večje zmogljivosti, način sušenja in prikaz porabe energije
 • glede na model lahko izberete zmogljivost pomožnega grelnika (3/6/9 kW)
 • način hlajenja je mogoče aktivirati s programsko opremo²

 1) Pretok pri 35 °C. 2) Tovrstno aktiviranje lahko izvede samo serviser oziroma monter.

S toplotno črpalko Panasonic ni potrebe po velikih napravah, da bi pri nizkih temperaturah dosegli zahtevano zmogljivost

 • Panasonicova edinstvena programska oprema in inverterska tehnologija za hiše z nizko porabo energije, ki omogoča, da toplotna črpalka pripravlja ogrevalno vodo pri 35 °C, ko je zaradi toplejšega zunanjega zraka potrebna le manjša mera ogrevanja.
 • Vse toplotne črpalke Aquarea imajo vgrajene 10-litrske raztezne posode.
 • Toplotne črpalke Aquarea imajo inverterski kompresor, ki lahko izhodno moč uravnava glede na dejanske potrebe.
 • Sistem vključuje zunanjo enoto z dvojnim ventilatorjem.
 • Električni grelnik z močjo 3/6/9 kW je del kompleta toplotne črpalke (odvisno od enote).
 • Toplotne črpalke Panasonic delujejo tudi pri zunanji temperaturi do –28 °C, njihova zmogljivost pa je brez potrebe po pomožnem ogrevanju zagotovljena do temperature –20 °C¹.
 • Toplotne črpalke Panasonic so zelo tihe in imajo program z nastavitvijo za nočno delovanje.

Nova AQUAREA Bi-Bloc T-CAP z zelo tihim delovanjem

Posebno zunanje ohišje precej zmanjša hrup delovanja za do 11 dB (ko je nastavljeno tiho delovanje na ravni 2* pri WH-UQ12HE8).
* Zmogljivost ogrevanja se lahko zniža.

Na voljo so modeli z močjo 9, 12 in 16 hW z možnostjo enofaznega ali trifaznega priklopa, primerni za ogrevanje in hlajenje. 

AQUAREA HP High Performance

Panasonicova AQUAREA HP je primerna za nove vgradnje in domove z nizko porabo energije. Je učinkovita, dosega visoke energijske prihranke in zmanjšuje emisije CO2, za vgradnjo pa potrebuje izredno malo prostora. Visokozmogljiva enota pomaga zadostiti strogim gradbenim zahtevam in zmanjšati stroške gradnje. Pri tem upošteva tudi vaše želje in potrebe, saj je  izredno učinkovita in pripomore k občutnemu zmanjšanju porabe energije v hiši.

Panasonic je toplotni črpalki Aquarea v izvedbah Bi-Bloc in monoblok zasnoval za domove, ki zahtevajo visoko zmogljivost. Aquarea lahko ne glede na vremenske pogoje deluje tudi pri –20 °C! Sistem Aquarea je mogoče zelo preprosto vgraditi v nove ali obstoječe sisteme in v vse vrste objektov.

Standardne črpalke za kroženje vode v primerjavi z našo črpalko za kroženje vode razreda energijske učinkovitosti A Primerjava porabe energije črpalk za kroženje vode. Črpalka za kroženje vode razreda energijske učinkovitosti A z dinamičnim nadzorom pretoka za 5-kW enodelno enoto.

* Na podlagi nemškega tržišča: ob predpostavki, da se poraba in stroški električne energije za standardno črpalko lahko razlikujejo.

Zakaj toplotne črpalke zrak voda?

 • manjši račun za ogrevanje in nižji stroški vzdrževanja
 • preprosta integracija z večino ogrevalnih sistemov
 • energetsko učinkovita alternativa sistemom ogrevanja na olje, utekočinjeni naftni plin in elektriko
 • odlično združljive z drugimi energetsko učinkovitimi viri energije, denimo solarnimi zbiralniki
 • zagotavlja trajnostno ogrevanje, hlajenje in toplo vodo za vaš dom
 • za 40 % do 60 % zmanjša letni račun za ogrevanje (V primerjavi s sistemi ogrevanja na olje in utekočinjeni naftni plin. Odvisno od pogojev.)
 • idealna za objekte brez dostopa do plinovodnega omrežja
 • deluje tudi pri temperaturah pod lediščem (-28 °C)
 • nameščena je zunaj objekta, zato prihrani dragocen bivalni prostor
 • preizkušena Panasonicova tehnologija, ki je zelo dobro preizkušena v številnih državah EU

Prihranek energije do 78 %*

Toplotna črpalka Panasonic Aquarea v primerjavi z električnimi grelniki zagotavlja do 78 % prihranek pri stroških ogrevanja. Na primer, sistem Aquarea z močjo 9 kW ima vrednost COP 4,74. To je 3,74 kW več od običajnega električnega ogrevalnega sistema, kjer je največja vrednost COP enaka 1. To pomeni 78 % prihranek. Porabo je mogoče dodatno zmanjšati, če na sistem Aquarea priključite fotovoltaične sisteme. Energijski razred za vse modele T-Cap je A++ / A++.

* Do 78 % toplote, ki jo proizvede toplotna črpalka, je brezplačne, saj izvira iz zunanjega zraka. Nazivni pogoji: Ogrevanje: Temperatura notranjega zraka: 20 °C suh termometer / temperatura zunanjega zraka: 7 °C suh termometer / 6 °C moker termometer. Pogoji: Vhodna temperatura vode: 30 °C. Izhodna temperatura vode: 35 °C.

Kako deluje sistem AQUAREA?

Sistem toplotne črpalke zrak-voda izkorišča toplotno energijo iz zunanjega zraka za ogrevanje in hlajenje doma ter pripravo tople vode. Sistem Aquarea na ta način za ogrevanje ali hlajenje vašega doma izrablja brezplačno energijo. Električno energijo uporablja samo za delovanje kompresorja, elektronike in obtočnih črpalk, v primeru zelo nizkih temperatur pa za električne grelnike. Rezultat sta izjemna učinkovitost in občutni prihranki pri električni energiji.c

 • Zunanja enota zajema brezplačno energijo iz zunanjega zraka in jo v hišo prenaša s pomočjo hidravličnega modula. Ta brezplačna energija se s pomočjo okolju prijaznega hladilnega plina z visokim koeficientom toplotne izmenjave (R410A) prenese na hidravlični modul.
 • Prek upravljalne plošče na hidravličnem modulu je mogoče nadzirati temperaturo v hiši in tako maksimalno povečati učinkovitost. Hidravlični modul ima toplotni izmenjevalnik, ki prenaša energijo v hladilnem plinu, ki prihaja od zunaj, v vodo, ki se uporablja za ogrevanje hiše in pripravo tople vode. Hidravlični modul deluje prioritetno v smislu ogrevanja in priprave tople vode. Pri sistemih split je hidravlični modul vgrajen znotraj objekta, pri sistemih monoblok pa je vgrajen v zunanjo enoto.
 • Zbiralnik za toplo vodo (ZTV) ogreva toplo vodo. Izdelan je iz nerjavečega jekla, ki mu zagotavlja zelo dolgo življenjsko dobo. Opremljen je še z električnim grelnim elementom z močjo 3 kW, ki maksimalno udobje zagotavlja tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Grelnik, ki je nameščen na vrhu notranje enote, zagotavlja maksimalno učinkovitost in hitrejše segrevanje. Zbiralnik za toplo vodo vsebuje še 3-smerni ventil, s katerim zbiralnik priključimo na sistem.

Sistem AQUAREA za ogrevanje in toplo vodo

Trajnostna alternativa sistemom ogrevanja na olje, utekočinjeni naftni plin in elektriko.

1. Zunanjo enoto toplotne črpalke Aquarea, je podjetje Panasonic razvilo v obširno serijo toplotnih črpalk zrak-voda, ki so bile zasnovane tako, da učinkovito pretvarjajo brezplačen zrak v trajnostno obliko ogrevanja in vir tople vode. Nameščene so na zunanji strani vašega doma in delujejo vse leto v vseh vremenskih pogojih (tudi do -28 °C) ter so učinkovita alternativa sistemom ogrevanja na olje, utekočinjeni naftni plin in elektriko.

2. Notranja enota Aquarea: Z uporabo najnovejše tehnologije in energetsko učinkovite vgradnje zagotavlja nenehen vir tople vode za gospodinjsko rabo.

3. Regulator z vremensko kompenzacijo Aquarea: Vgrajeni regulator z vremensko kompenzacijo omogoča natančno upravljanje temperature v notranjosti hiše na podlagi zunanje temperature.

4. Aplikacija za upravljanje ogrevanja¹ za pametne telefone, tablične računalnike ali pametne namizne telefone². Aplikacija za upravljanje ogrevanja vam omogoča, da sistem za ogrevanje in toplo vodo upravljate prek pametnega telefona, tabličnega ali osebnega računalnika, kakor da bi to počeli doma. (1. Dodatna oprema. 2. Pametni Panasonicov namizni telefon KX-UT670.)

Panasonic, največji svetovni proizvajalec rotacijskih kompresorjev.
Panasonicovi rotacijski kompresorji za enotno klimatizacijo so bili vgrajeni v najbolj zahtevna okolja po svetu. Zasnovani so, da prenesejo ekstremne pogoje, in zagotavljajo visoko zmogljivost, učinkovitost in zanesljivost ne glede na to, kje se nahajate.

Zakaj je rotacijski kompresor Panasonic R2 tako učinkovit?

1. Visokoučinkovit motor iz prvovrstnega silicijevega jekla izpolnjuje industrijske zahteve glede učinkovitosti.

2. Oljna črpalka velike prostornine z izboljšanim mazanjem razširjena oljna črpalka velike prostornine skupaj z večjo
posodo za olje zagotavlja izjemno mazanje.

3. Zbiralnik z večjo prostornino za hladilno sredstvo Večji zbiralnik sprejme znatno večje količine hladilnega sredstva, potrebne za daljše in večje sisteme.

Panasonic Smart Cloud

 Novi sistem Panasonic, ki deluje s povezovanjem enot v oblaku, omogoča popoln nadzor nad vsemi vašimi namestitvami. S preprostim klikom vse  enote z več lokacij v realnem času prejmejo posodobitve stanja, s čimer preprečijo okvare in optimizirajo stroške.

 Glavne prednosti:

 • nadzor vseh namestitev z ene internetne povezave, v oblaku, 
 • vsi parametri se samodejno posodobijo iz Multi Packaged AC / VRF / GHP v realnem času, 
 • nasveti za daljinsko vzdrževanje, 
 • alarmi, 
 • varnost: Panasonic je razvil fizično in programsko zaščito z visoko stopnjo šifriranja za zaščito vaših podatkov na naših strežnikih, ki se nahajajo v Nemčiji,
 • Panasonic AC Smart Cloud je popolnoma prilagodljiv potrebam vaših objektov, trgovin, franšiz, podjetij za podjetja.

Sistem je zelo enostaven za namestitev na obstoječe in nove instalacije. Komunikacijski adapter je priključen na vodnik Panasonic in Ethernet. Nato v samo 3 korakih deluje sistem v oblaku.

Najpogosteje zastavljena vprašanja

Kompresorji R2 so rotacijski kompresorji z vrtljivim batom. Srce rotacijskega kompresorja predstavlja valj, v katerem se nahajata bat in lopatica. Lopatica je v nenehnem stiku z batom, ki se vrti vzdolž notranje stene valja. Med vrtenjem bata se plin stiska v vedno manjši prostor, dokler ni dosežen razbremenilni tlak, ki plin sprosti v komoro. Hkrati skozi sesalni kanal vstopa še več plina, kar omogoča neprekinjeno sesanje in sproščanje. Preprosta zasnova in simetrija komponent valja, združeni s posebnim premazom in prvovrstnimi materiali, z vsako rotacijo zagotavljata izjemno vzdržljiv in zanesljiv izdelek.

Kompresorji R2 spadajo med izdelke za klimatske sisteme najnovejše tehnologije in so med najbolj učinkovitimi tovrstnimi izdelki na današnjem trgu. Naši kompresorji R2 so bili zasnovani posebej zato, da bi izpolnjevali te zahteve glede učinkovitosti, kar skupaj s preprosto zasnovo zagotavlja nadvse zaželeno in gospodarno rešitev.

Spremembe v zgradbi in materialu notranjih komponent kompresorju R2 omogočajo zanesljivo delovanje z nadpovprečnim razbremenilnim tlakom. Premaz, ki ga na lopatico nanašamo s postopkom fizikalnega parnega naparevanja (PVD), in ojačani jekleni materiali znatno zmanjšajo obrabo in povečajo vzdržljivost.

Struktura kompresorskega mehanizma R2 je bila preoblikovana, tako da omogoča večjo stabilnost in manj vibracij. Natančneje povedano, kompresor ima zgornjo razbremenilno odprtino v valju, ojačan nepomični zgornji ležaj in manj trenja med deli valja. Spodnja razbremenilna odprtina in dušilnik v dvojnih batnih kompresorjih prav tako pripomoreta k tišjemu delovanju. Rezultat je nova zasnova, ki optimizira učinkovitost in zmanjšuje hrup.

Rotacijski kompresorji R2 so zelo podobni nekaterim vijačnim kompresorjem, vsaj kar se tiče zmogljivosti na splošno, učinkovitosti in zanesljivosti. Preproste in simetrične ključne komponente kompresorja R2 pripomorejo k njegovi zanesljivosti, majhni teži in kompaktnosti, obenem pa so tudi gospodarni in ohranjajo svojo visoko učinkovitost ter nizko raven hrupa.

Za Panasonicove rotacijske kompresorje R2 je mogoče uporabiti hladilno sredstvo R410A in R32.