Klimatska naprava Panasonic STANDARD INVERTER – 3,5 kW – KIT-FZ35-WKE

Panasonic inverter klimatska naprava s funkcijo hlajenja in ogrevanja. Energetsko učinkovita klimatska naprava je izredno tiha. Za kvaliteto zraka v prostoru skrbi vgrajen anti bakterijski filter. Priročen in pregleden daljinski upravljalnik ima možnost časovnega programiranja preko 12 urnega timerja. Za hitro doseganje želene temperature v prostoru je na voljo funkcija Powerful oz. način velike moči. Za maksimalno udobje poskrbi tudi vgrajen sistem avtomatskega ponovnega zagona ob morebitnem izpadu električne energije. Vsi novi modeli FZ enot uporabljajo hladilno sredstvo R32. 

699.00  Brez DDV852.78  Z DDV

Brezplačna dostava

Ob nakupu blaga nad 50€ vam ga pripeljemo brezplačno.

Montaža

Omogočamo montažo, vzdrževanje in servis pri nas kupljenih izdelkov.

Strokovno svetovanje

Omogočamo brezplačno svetovanje o izdelkih iz naše ponudbe.

Poslovni partnerji

K sodelovanju vabimo monterje in inštalaterje ogrevalnih in klimatskih naprav.

Klimatske naprave Panasonic nudijo kakovosten zrak in s tem pripomorejo k bolj zdravemu življenju. Zasnovane so tako, da nudijo več kot le udobje hlajenja. Varčujejo z energijo, čistijo vašo okolico in prilagajajo moč.

Nove izjemno kompaktne stenske klimatske naprave TZ so popolna izbira za manjše bivalne prostore. Imajo vgrajen WLAN, tako so vse enote pripravljene za povezavo s spletom in upravljanjem s pomočjo pametnega telefona. Nove enote so zmogljive in učinkovite enote, odlikuje jih tiho delovanje. Imajo funkcijo odstranjevanja neprijetnih vonjav in vgrajen filter proti plesni. Vsi novi modeli TZ enot uporabljajo hladilno sredstvo R32.

 

Nova izjemno kompaktna zasnova
Nova kompaktna zasnova notranjih enot je široka samo 779 mm. To omogoča več možnosti vgradnje, vključno z omejenim prostorom nad vrati. Nove enote TZ so bile natančno zasnovane z mislijo tako na monterje kot uporabnike, čas njene vgradnje pa se je znatno skrajšal. Prav tako so bili preoblikovani tudi notranji elementi enote, da je vzdrževanje hitrejše in enostavnejše. Zaradi lažjega vzdrževanja so elektronske in žične komponente zdaj le na eni strani enote.

 

Vgrajen WLAN in združljivost z glasovno pomočjo
Enota je pripravljena za povezavo s spletom in upravljanje s pomočjo pametnega telefona prek aplikacije Panasonic Comfort Cloud. Upravljanje, spremljanje in časovno razporejanje s pomočjo preprostega vmesnika. Če enoto povežete z aplikacijo Panasonic Comfort Cloud, lahko enoto upravljate prek virtualnega pomočnika Google Assistant ali Amazon Alexa*.

* Amazon, Alexa in vsi z njima povezani logotipi so blagovne znamke podjetja Amazon.com, Inc. ali njegovih podružnic. Google, Android, Google Play in Google Home pa so blagovne znamke podjetja Google LLC.

 

PM2,5
Trdni delci (PM2,5) se lahko nahajajo v zraku, prahu, umazaniji, dimu in vodnih kapljicah. Filter lahko prestreže trdne delce PM2,5, vključno z nevarnimi onesnaževali, hišnim in cvetnim prahom, ter ohranja kakovost zraka v prostoru.

 

Eleganten infrardeči daljinski upravljalnik
Naj vaši prsti uživajo v inovativni obliki novega, elegantnega in mehkega upravljalnika Sky z osvetljenim zaslonom. Večji zaslon in preprostejša uporaba.

 

Tiho in sproščujoče vzdušje v prostoru s samo 20 dB (A)
Uspelo nam je izdelati ene najtišjih modelov klimatskih naprav na trgu. Hrup delovanja Panasonicove klimatske naprave z inverterjem je bil v notranjih prostorih manjšan, kar je treba pripisati inverterju, ki nenehno spreminja izhodno moč in tako omogoča natančnejše uravnavanje temperature.

* Modeli z močjo 2,5 in 3,5 kW: v načinu tihega delovanja med hlajenjem pri nizki hitrosti ventilatorja. 

 

Krilca Aerowing
Panasonicova krilca Aerowing imajo dvoje neodvisnih lopatic, ki vas z usmerjenim dovajanjem pretoka zraka ohladijo v najkrajšem možnem času. To pomaga hladen zrak bolj enakomerno porazdeliti po prostoru.

Krilca Aerowing imajo dvoje neodvisnih lopatic, ki vam nudijo več nadzora nad smerjo pretoka zraka. Brez krilc Aerowing, tj. samo z neposrednim pretokom zraka, se
zrak izpihuje samo v eno točko, zato vas hitro lahko prične zebsti, saj ste vseskozi na udaru hladnega zračnega curka.

Brezmejno obdobje, ki ga prinaša funkcija pršnega hlajenja. Ko dvojna krilca Aerowing zrak usmerijo proti stropu, ustvarijo pršni učinek hlajenja. 

Klimatske naprave Panasonic s krilci Aerowing imajo na notranjih enotah večjo rešetko za vstop zraka, hitrost ventilatorja pa je mogoče nastaviti na zelo visoko vrednost in tako povečati količino izpihanega zraka.

+ Pršno hlajenje: zagotavlja enakomerno porazdelitev hladnega zraka po celotnem prostoru, zato se boste počutili udobno, ne da bi občutili, kako zračni tok eprekinjeno
piha neposredno v vas.

 

Tehnološki poudarki

 • kompaktna zasnova s 779 mm,
 • filter PM2,5 za čist zrak v notranjih prostorih in več udobja
 • zelo tiho delovanje, samo 20 dB(A),
 • krilca Aerowing za usmerjanje zračnega toka,
 • veliki energijski prihranki,
 • hlajenje tudi pri –10 °C,
 • enote je mogoče vgraditi na cevi R410A in R22,
 • velika priključna razdalja (od 15 m do največ 30 m),
 • žični upravljalnik (dodatna oprema),
 • Upravljanje s pametnim telefonom (dodatna oprema). 
A++ 6,50 SEER A+ 4,10 SCOP

Energijski razred A++

SEER in SCOP: za  KIT-FZ50-WKE.


R32

Hladilno sredstvo R32.

Naše toplotne črpalke, ki vsebujejo hladilno sredstvo R32, kažejo občutno zmanjšanje vrednosti za potencial globalnega segrevanja (GWP). To je pomemben korak k zmanjševanju toplogrednih plinov. R32 je tudi komponentno hladilno sredstvo, zato ga je mogoče zlahka reciklirati. 

 

inverter 

Inverterski sistem

Serija klimatskih naprav z inverterjem nudi večjo učinkovitost in več udobja. Omogoča natančnejši nadzor temperature brez velikih temperaturnih nihanj, ohranja stalno temperaturo prostora, porabi manj energije in ima znatno manjše ravni hrupa in tresljajev.

 

 rotacijski procesor

Rotacijski kompresor R2

Rotacijski kompresor Panasonic R2. Zaradi svoje zasnove prenese ekstremne pogoje in zagotavlja visoko zmogljivost ter učinkovitost.

 

PM2 filter 

Filter PM2,5

Trdni delci (PM2,5) se lahko nahajajo v zraku, prahu, umazaniji, dimu in vodnih kapljicah. Ker so veliki zgolj pičlih 2,5 μm, lahko ti delci povzročijo zdravstvene težave, saj zlahka vstopijo v pljuča. Filter lahko prestreže trdne delce do 2,5 mikrona (PM2,5), vključno z nevarnimi onesnaževalci, hišnim in cvetnim prahom, ter ohranja čistost zraka v prostoru. 

 

 20dB

Tiho in sproščujoče vzdušje v prostoru s samo 20 dB (A)

Panasonicu je uspelo izdelati eno najtišjih klimatskih naprav na trgu. Hrup delovanja klimatske naprave z inverterjem je bil v notranjih prostorih zmanjšan, kar je treba pripisati inverterju, ki nenehno spreminja izhodno moč in tako omogoča natančnejše uravnavanje temperature. 

Velja za: KIT-FZ25-WKE, KIT-TZ-35-EWKE.  

Zvočni tlak notranje enote prikazuje vrednost izmerjeno 1 m eter pred glavni ohišjem in 0,8 mesta pod enoto. Za zunanjo enoto 1 m pred in 1 m za zadnjo stranjo glavnega ohišja. Zvočni tlak je izmerjen v skladu s tehničnimi navedbami v dokumentu JIS C 9612. Q-Lo: Tiho delovanje Lo: Najnižja nastavljena hitrost ventilatorja. 

 

Aerowings

Aerowings

Več udobja s krilci Aerowings. Vgrajeno dvojno krilce omogoča neposreden pretok zraka do stropa in ustvarja pršni učinek hlajenja.

 

obnovitev sistemov

Obnovitev sistemov R22

Panasonicov obnovitveni sistem daje možnost ponovne uporabe obstoječih cevovodov za hladilno sredstvo R22, ki so v dobrem stanju, obenem pa tudi možnost vgradnje visokoučinkovitih sistemov za hladilno sredstvo R410A.

 

p-link

Adapter vmesnika RAC za integracijo v priključek P-Link

Vhod CZ-CNT za integracijo s sistemom PACi in ECOi. Možnost integracije s P-Link za dom. Na P-Link je mogoče priključiti vse linije izdelkov. Zdaj vam je na voljo popoln nadzor.

 

WLAN dodatna oprema

Vgrajen WLAN - dodatna oprema 

Pripravljen na povezavo enote s spletom in upravljanje s pomočjo pametnega telefona prek alpikacije Panasonic Comfort Cloud. Upravljanje, spremljanje, časovno razporejanjes pomočjo preprostega vmesnika. Če enoto povežete z aplikacijoPanasonic Comfort Cloud, lahko enoto upravljate prek virtualnih pomočnikov Google Assistant in Amazon Alexa.

 

BMS povezljivost

Preprosto upravljanje z BMS

Komunikacijski vmesnik je lahko vgrajen v notranjo enoto in omogoča preprost priklop (in upravljanje) toplotne črpalke Panasonic na sistem za upravljanje objekta v vašem domu ali stanovanjski hiši.

 

5 let garancije

5-letna garancija

Panasonic za kompresorje iz celotne serije ponuja petletno garancijo.

 

 
080 brezplačna modra številka tersus
 

Tip naprave: Stenska klima naprava Panasonic Standard Inverter

 

OBMOČJE DELOVANJA

Hlajenje: -10 do +43° C
Ogrevanje: -15 do +24°C

SEER: 6,10 
Hladilna moč: 3,50 (0,85-3,90) kW
Energetski razred hlajenja: A++
Letna poraba energije za hlajenje: 195 kWh

SCOP: 4,20
Grelna moč: 3,84 (0,80-4,40) kW
Energetski razred ogrevanja: A +
Letna poraba energije za gretje: 800 kWh

NOTRANJA ENOTA: CS-FZ35WKE

Teža: 8,00 kg
Višina: 29,50 cm
Širina: 77,90 cm
Globina: 20,90 cm
Zvočni tlak (po stopnjah): 38/30/20 dB

ZUNANJA ENOTA: CU-FZ35WKE

Teža: 25,00 kg
Višina: 54,20 cm
Širina: 78,00 cm
Globina: 28,90 cm
Zvočni tlak: 48/50 dB
Hladilno sredstvo: R32

Izbira ustrezne klimatske naprave

Montaža split ozirom deljenih klimatskih naprav se sestoji iz ene zunanje enote in ene ali več notranjih enot. Zunanja in notranja enota se vgradita na mesto, katerega se določi na predogledu. Montažo (vgradnja, priključitev na električno omrežje, zagon in nasveti uporabniku za uporabo) priporočamo da opravi strokovnjak za vgradnjo in montažo klimatskih naprav .

Pri izbiri klimatske naprave upoštevamo:

 • želje in zahteve kupca
 • površino, volumen in namembnosti prostora (stanovanjski,delovni,proizvodnji,lokal…)
 • orientacijo prostora glede na stran neba (južna, severna…)
 • vrsto prezračevanja (naravno, uporaba ventilacije…)
 • površino in kvaliteto steklenih površin (panoramske stene, navadno steklo, termopan…)
 • vrsto gradnje prostora (zidaki, beton, mavčne stene, les, steklo…)
 • izvedbo izolacije (brez, slaba, dobra…)
 • mikrolokacijo prostora v stavbi (kletni, pritlični, v nadstropju, mansardni…)
 • zahtevnost izvedbe in tipa naprave (stenska, talna, stropna, vgradna …)
 • izvedbo odvoda kondenzata iz prostora (po naravni poti-stalni padec,z uporabo črpalke…)
 • števila ljudi v prostoru (malo,veliko ljudi,otroci, odrasli, samo naprave…)
 • samo za hlajenje ali tudi gretje, sušenje (nekaj ur dnevno, stalno…)

Na osnovi zgoraj pridobljenih podatkov določimo tudi moč naprave. Prava izbira moči klima naprave je pomembna za delovanje naprave, kakor tudi za udobje, porabo električne energije, življenjsko dobo in podobno. Izbiro naprave določimo na osnovi predogleda lokacije. Na osnovi vseh teh informacij in Vaši želja izberemo primeren tip in model klimatske naprave.


Kje namestiti klimatsko napravo?

Pri vgradnji klima naprave je potrebno upoštevati naslednje:

 • izpih iz notranje enote naj ne bo usmerjen direktno v ljudi
 • zunanja enota je lahko postavljena na tla, balkon, na streho, v dobro prezračevano podstrešje ali na steno-fasado objekta
 • lokacija in način vgradnje in montaže na predogledu in predlagali optimalno rešitev
 • vgradnjo klima naprave naj opravi izkušen monter, saj boste le tako z zadovoljstvom uporabljali napravo tako za hlajenje kot tudi za ogrevanje prostorov.
 • V primeru da se klima napravo zamenja z obstoječo, priporočamo zamenjavo instalacije, v kolikor pa to ni možno je potrebno tamponsko čiščenje stare inštalacije, kjer se odstrani zaostalo olje in nečistoče.

Vgradnja klimatske naprave vsebuje:

 • povezavo notranje in zunanje enote s predizoliranimi bakrenimi cevmi.
 • Cevne in elektro inštalacije za klima napravo se lahko vrši podometno ali nadometno. Nadometno se vgradi v zaobljene plastične kanale s prehodnimi ali kotnimi elementi. V kolikor se klima napravo vgradi v novogradnje, priporočamo da se inštalacije izvede podometno na osnovi predmontaže.
 • Pri klimatskih napravah, katere imajo poleg hlajenja tudi opcijo ogrevanja, je potrebno odvod kondenzata urediti tako iz notranje kakor tudi iz zunanje enote. Če je možno se odvod uredi s stalnim padcem, v nasprotnem je potrebno vgraditi črpalko za kondenz.
 •  Električno povezavo med enotami in priklop na napajanje
 • Vgradnjo zunanjih enot se izvede preko stenskih ali talnih nosilcev z antivibracijskimi podlogami.
 • Čas potreben za izvedbo enojne split naprave je glede na zahtevnost med 3 in 10 ur.

 

Osnovna montaža klima naprave, do moči 3.5 kW vključuje

 • povezavo med notranjo in zunanjo enoto v razdalji do 5 m
 • povezava notranje in zunanje enote z bakrenimi izoliranimi cevmi
 • električno povezavo med enotama do 5 m
 • priklop na obstoječi električni priključek do 4 m
 • montažo notranje in zunanje enote do višine 3m
 • nadometna montaža instalacij v zaščitni zaobljeni PVC kanal
 • nosilce zunanje enote z blažilniki
 • odvod kondenzata iz notranje in zunanje enote na osnovi prostega pada v pripravljen odtok
 • preboj opečnatega zidu do 40 cm
 • vakumiranje sistema
 • zagon in svetovanje o uporabi naprave
 • prevoz do 25 km

Material za izvedbo montaže:

Za vgradnjo klima naprav se uporabljajo namenski nadometni in podometni sistemi. Bakrene cevne povezave se izvedejo s predizoliranimi cevmi.

Pošljite povpraševanje