Toplotna črpalka AirX 50 + AirBox E9 50-90

IVT toplotna črpalka zrak voda AirX je trenutno najučinkovitejša toplotna črpalka na tržišču. Visok COP jo uvršča v sam vrh toplotnih črpalk na tržišču, uvrščenih na seznam subvencij Eko sklada. Model AirBox E9 je opremljen z elektro grelci za pomoč pri ogrevanju. Zunanja invertersko gnana enota je v monoblok izvedbi. Ponaša se s patentiranim sistemom odtaljevanja za nemoteno delovanje in varčevanje z energijo. Za toplotno črpalko IVT vam nudimo 5 letno garancijo.

Brezplačna dostava

Ob nakupu blaga nad 50€ vam ga pripeljemo brezplačno.

Montaža

Omogočamo montažo, vzdrževanje in servis pri nas kupljenih izdelkov.

Strokovno svetovanje

Omogočamo brezplačno svetovanje o izdelkih iz naše ponudbe.

Poslovni partnerji

K sodelovanju vabimo monterje in inštalaterje ogrevalnih in klimatskih naprav.

  • Najvarčnejša toplotna črpalka zrak - voda na tržiščuglede na opravljeno testiranje.
  • Smart grid – omogoča delovanje v času nižje cene elektrike.
  • Inverter avtomatsko prilagaja izhodno moč glede na potrebe hiše po ogrevanju.
  • Patentiran sistem odtaljevanja za nemoteno delovanje in varčevanje z energijo.
  • 5 let garancije za toplotno črpalko.
 

Najboljša toplotna črpalka zrak/voda na tržišču
IVT AirX je povsem nova generacija toplotnih črpalk tipa zrak/voda, ki postavlja nove standarde v učinkovitosti. Z unikatno napredno zasnovo in vgradnjo številnih tehničnih inovacij, dosega toplotna črpalka IVT AirX SCOP 5 (sezonski koeficient učinkovitosti). Ta koeficient nam pove, kako učinkovito je delovanje toplotne črpalke preko celega leta, upoštevajoč delovanje pri različnih zunanjih pogojih in temperaturah. Koeficient 5 nam pove, da se za vsak vložen € ki ga potrebuje toplotna črpalka za delovanje, 5 € vrne v obliki energije. Najobširnejši »primerjalnem« test toplotnih črpalk na svetu, opravljen leta 2014, ki ga je opravil Danski inštitut v skladu z SP (Švedski raziskovalni inštitut), je pokazal, da je toplotna črpalka IVT AirX za 23-25 % bolj učinkovita, glede na testirane toplotne črpalke v isti kategoriji na trgu.

Smart grid povezljivost – varčevanje z energijo
IVT AirX je opremljena z naprednim inteligentnim sistemom nadzora moči delovanja, ki uravnava izhodno moč glede na potrebe hiše po ogrevanju. VT AirX je prva inverterska toplotna črpalka zrak/voda namensko zasnovana za skandinavsko podnebje. Poleg tega je prilagojena tudi za povezljivost v Smart grid omrežja, omrežja prihodnosti. Smart grid omrežja omogočajo bolj intenzivno delovanje toplotne črpalke v času nižje cene električne energije (ta funkcija deluje v kolikor jo omogoča distributer električne energije).

Zasnovana za skandinavsko podnebje
IVT AirX učinkovito ogreva tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. Deluje tudi pri ekstremno nizkih zunanjih temperaturah, vse do -20°C ( nižje deluje ob pomoči elektro grelcev). Toplotna črpalka ima vgrajen patentiran sistem odtaljevanja. To pomeni da z nadzorom hitrosti delovanja ventilatorja, odtaljevanje zaženemo kar se da pozno. S tem znižamo potrebo po dodatni energiji za odtaljevanje pri zunanjih temperaturah nad +5°C. Dodatno je v posodi za kondenzat vgrajen sistem, ki nas opozarja v kolikor se v sistemu naberejo nečistoče. Na ta način omogočamo nemoteno delovanje, zagotavljamo toploto in udobje v prostoru.

Varna investicija
Investicija v toplotno črpalko še nikoli ni bila tako varna. Za toplotno črpalko IVT AirX velja 5 let garancije.

IVT AirX – privarčujte več
Toplotne črpalke zrak/voda so vgrajene zunaj, največkrat ob steni (cca.40 cm od stene). Zato je še posebej pomembno, da v strnjenih naseljih ali območjih vrstnih hiš delujejo tiho. IVT AirX toplotna črpalka je opremljena z zelo učinkovitim modulacijskim ventilatorjem in kompresorjem, kateri zagotavlja najnižjo možno hitrost delovanja za zagotavljanje optimalnega udobja v hiši. Na ta način toplotna črpalka deluje tiho, kar je dokazala tudi v testu toplotnih črpalk, kjer se je izkazala za najtišjo inverter toplotno črpalko zrak/voda na tržišču, kar je dokazala tudi v primerjalnem testu. Toplotna črpalka je primerna za vgradnjo v novogradnje ali za vgradnjo v starejše sisteme z radiatorskim ogrevanjem. Napredna krmilna enota lahko krmili do štiri ogrevalne kroge.

Smart regulacija
Regulacija Rego 2000® omogoča optimalno nastavitev delovanja toplotne črpalke. Vremensko vodena regulacija deluje v odvisnosti od zunanje temperature in prilagaja temperaturo vtoka v sistem v odvisnosti nastavitve grelne krivulje. Prilagoditev nastavitve za posamičen objekt je enostavna in vodena preko menija v osnovnih nastavitvah. Toplotne črpalke IVT AirX so že serijsko opremljene tudi z modulom za daljinski nadzor delovanja toplotne črpalke preko aplikacije IVT Anywhere na vašem pametnem telefonu ali tablici.

PodrobnoPodjetje IVTTehnični podatki

Katalog IVT

ivt katalog     

 

 
080 brezplačna modra številka tersus
 

TEHIŠNI PODATKI IVT AirX

Maks.ogrevalna moč (7/35)1): ~5 kW
Ogrevalna moč (7/35)- 40%1, 3): 2,03 kW
COP pri (7/35)- 40%1): 4,57
Ogrevalna moč (-7/35)- 100%1, 4): 4,57 kW
COP pri (-7/35)- 1001): 2,89
SCOP: 5,07

PODATKI O VENTILATORJU
Količina zraka - 100%: 4500 m³/h
Tip ventilatorja: Modulacijski

KOMPRESOR
Tip: Inverter dvojni rotacijski
Količina hladilnega sredstva 410a: 1,70 kg
Način odtaljevanja: Aktivno

NAPAJANJE
Električni priklop: 230V 1N~
Najvišja moč / varovalka: 2,3 kW/10 A
Stopnja zaščite: IP X4

SPLOŠNO
Raven hrupa - A7/W352): 53 dB(A)
Zvočni tlak na razdalji 1 m - A7/W352): 40
Mere (širina x globina x višina): 930 x 440 x 1370 mm
Teža (brez embalaže): 67 kg

1) Glede na EN 14511
2) Glede na EN 12102 (Nominalna moč 40%)
3) 40% delovanje kompresorja
4) 100% delovanje kompresorja


TEHNIČNI PODATKI ZA IVT AirBox E9 50-90

Model: E9 50-90
Nazivni pretok: 1305 l/h
Max. temperatura vtoka-TČ: 60°C
Max. tlak v sistemu: 3 bar
Premer priključkov (PEX): 25 mm

ELEKTRIČNI PRIKLJUČKI
Električno napajanje: 400V 3N~
Skupna moč / varovalka: 9,5 kW/16 A
Moč el.grelnika*: 1,5 kW / 2 kW / 3 kW / 4,5 kW / 6 kW / 9 kW 
Stopnja zaščite: IP X1

SPLOŠNO
Regulacija: Rego 2000
Mere (širina x globina x višina):  485 x 386 x 700 mm
Teža (brez embalaže): 30 kg

* Moč električnega grelnika je možno omejiti v nastavitvah v načinu delovanja skupaj s kompresorjem ali v načinu delovanja brez kompresorja za optimiziranje delovanja

Pošljite povpraševanje