Podrobno
Brezplačna dostava
Brezplačna dostava
Montaža
Montaža
Strokovno svetovanje
Strokovno svetovanje
Poslovni partnerji
Poslovni partnerji

Peči na pelete BIAWAR

Izbira načina za ogrevanje vašega doma je lahko težavna odločitev. Ogrevanje na pelete zagotavlja učinkovitost, kakovost in udobje. Poleg tega, pa je ta način okolju prijazen, saj ne prispeva k globalnemu segrevanju. Uveljavljeno podjetje BIAWAR predstavlja kotel na pelete z avtomatskim čiščenjem pepela. Navdušuje z visoko učinkovitostjo, enostavno uporabo in sodobno obliko. Z uporabo BIAWAR gorilca na pelete zmanjšate stroške ogrevanja kar  za polovico (v primerjavo z nafto ali elektriko).

BIAWAR PELLUX 100

Moderno zasnovan popolnoma avtomatiziran kotel s samočistilnim gorilcem na pelete in avtomatskim čiščenjem tubulatorjev dimnih plinov je namenjen za ogrevanje družinskih hiš In manjših večstanovanjskih objektov. BIAWAR PELLUX 100 je enostaven za upravljanje preko intelegentne regulacije. Izgorevalna komora je nameščena v spodnjem delu kotla, kjer se nahaja velika posoda za pepel. Čiščenje je enostavno, peč pa ohranja visok izkoristek zahvaljujoč vertikalni konvekciji izgorevanja in avtomatskemu čiščenju. Gorilec na pelete je nameščen neposredno na vrata kurišča. Regulacija kotla je zasnovana uporabniku prijazno, s kar se da enostavnim upravljanjem. Kurišče in izgorevalna komora potrebujeta minimalno vzdrževanje. Občasno praznenje posode za pepel je enostavno, zahvaljujoč povzdignjenim vratom kurišča. Enostavno se vsa potrebna čiščenja in vzdrževanja lahko izvedejo preko vrat na katerih je nameščen gorilec.

Prednosti

 • gorilnik na pelete z avtomatskim čiščenjem pepela
 • možen priklop regulacije mešalnega ventila in lambda sonde (senzor kisika)
 • povezljiv s številnimi možnostmi za pripravo tople vode
 • na voljo tudi za podporo pri ogrevanju s toplotnimi črpalkami
 • možnost nadzora delovanja solarnih sistemov
 • enostaven priklop na dimnik, avtomatski omejevalnik dimnih plinov
 • elegantna in kompaktna rešitev ogrevanja
 • nastavitve in regulacija gorilca preko kontrolerja vgrajenega na peči BIAWAR PELLUX 100 (z vgrajeno Lambda sondo je možno avtomatsko prilagajanje nastavitev gorilnika)

Vgradnja

Kotel na PELETE BIAWAR PELLUX 100 je enostaven za montažo. Izredno nizka višina kotla omogoča vgradnjo v prostore z nizkim stropom. Vsi potrebni priključki se zaradi lažjega dostopa  nahajajo na vrhu ali na zadnji strani peči. Kotel je ravno tako opremljen s priključki za toplo vodo ali povezavo z drugim ogrevalnim virom, kot je solarni sistem ali toplotna črpalka.

Dodatna oprema

BIAWAR PELLUX 100 je lahko opremljen z vremensko regulacijo za avtomatsko delovanje. Vgrajen omejevalnik dimnih plinov omogoča ustrezen vlek in delovanje gorilnika  v idealnih pogojih. Priložen je tudi kotni priključek za priklop na dimnik.

Zasnova kotla PELMAX

 1.  Priključek ø140 zunanji
 2.  Mehanizem za čiščenje saj
 3.  Konvekcijski kanali (dimne cevi),
 4.  Turbolatorji dimnih plinov z avtomatskim čiščenjem 
 5.  Kurišče
 6.  Posoda za saje
 7.  Keramični vložek
 8.  Posoda za pepel
 9.  10A tokovno stikalo-zaščitno
 10.  Pokrov odprtine za čiščenje
 11.  Izhodni priključek vtoka za ogrevalni sistem 1”GW
 12.  Kotlovska regulacija
 13.  Glavno stikalo
 14.  Priključne odprtine za povezovalne inštalacije za gorilec
 15.  Ogledno okence za nadzor plamena gorilnika
 16.  Odprtina za namestitev gorilca
 17.  Vrata kotla, kurišča
 18.  Dodatni priključki za priklop ogrevanja 1″ GW
 19.  Priključki za interno povezavo Ø26
  20. Priključek povratka 1”GW
 20.  Izpustni venil za drenažo ½”