Podrobno
Brezplačna dostava
Brezplačna dostava
Montaža
Montaža
Strokovno svetovanje
Strokovno svetovanje
Poslovni partnerji
Poslovni partnerji

Toplotne črpalke SANDEN

Japonsko podjetje SANDEN je toplotno črpalko AquaEco2 Max prilagodilo evropskemu tržišču. AquaEco2 Max je edinstven sistem ogrevanja sanitarne vode in centralnega ogrevanja, zasnovanega na tehnologiji prihodnosti, z uporabo ekološkega hladiva R744 (CO2). S toplotno črplako AquaEco2 Max lahko izredno učinkovito ogrevate večje količine sanitarne vode dnevno (do 1200 L / 65 °C), lahko pa jo uporabljate v kombinaciji ogrevanja in priprave sanitarne vode za manjša stanovanja ali nizkoenergetske hiše. 

Super varčne toplotne črpalke za ogrevanje in pripravo tople sanitarne vode

AquaEco2 Max je edinstven sistem ogrevanja sanitarne vode in centralnega ogrevanja, zasnovanega na tehnologiji prihodnosti, z uporabo ekološkega hladiva R744 (CO2). Hladilni plin CO2 je trenutno edino naravno hladivo na trgu, je negorljivo in zadostuje vsem ekološkim smernicam v evropski uniji. Toplotne črpalke z uporabo hladiva CO2 brez težav dosegajo temperaturo vode na izstopu med 65 °C do 90 °C ob COP med 3.5 – 4. Termodinamične lastnosti hladilnega plina CO2 zagotavljajo odlične izkoristke tudi pri višjih izstopnih temperaturah.

Japonsko podjetje SANDEN je toplotno črpalko AquaEco2 Max prilagodilo evropskemu tržišču. S toplotno črplako AquaEco2 Max lahko izredno učinkovito ogrevate večje količine sanitarne vode dnevno (do 1200 L / 65 °C ), lahko pa jo uporabljate v kombinaciji ogrevanja in priprave sanitarne vode za manjša stanovanja ali nizkoenergetske hiše. Toplotna črpalka moči 4.5 kW lahko ogreva novejše gradnje do 150 m2 površine. Toplotna črpalka ima invertersko regulacijo, je izredno tiha, s samo 40 dB ena najtišjih toplotnih črpalk na trgu nasploh. Toplotna črpalka je v monoblok izvedbi in ne potrebuje zunanje enote, temveč jo enostavno postavimo v prostor in naredimo preboj skozi steno premera 2 x 200 mm ali 1 x 300 mm. Na zunanji fasadi se vgradi samo rešetka. 

Bistvene prednosti toplotne črpalke SANDEN AquaEco2 Max :

 • Ekološko hladivo R744 – CO2
 • Eco Cute inovativna tehnologija prihodnosti
 • Visoki izkoristki pri ogrevanju vode
 • Do 4 x hitrejše ogrevanje kot običajni sistemi toplotnih črpalk (R134 a)
 • COP 3.42 pri 7 °C zunanje temp. in 65 °C temperature vtoka
 • inverterska regulacija
 • izredno tiha, samo 40 dB
 • vrhunska japonska tehnologija, preko 4 milijone enot prodanih na japonskem v zadnjih 10 letih
 • primerna za ogrevanje sanitarne vode za večje porabnike (restavracije, frizerski saloni, fitness, …)
 • primerna za ogrevanje in pripravo tople vode za novejše nizkoenergetske objekte
 • izredno učinkovito odtaljevanje z vročim plinom (manj kot 2 min)
 • monoblok sistem – brez zunanje enote, enostavna vgradnja
 • z ali brez hranilnika vode
 • 3 leta garancije

O podjetju Sanden

Sanden je japonsko podjetje, prisotno na vseh kontinentih. So strokovnjaki na področju proizvodnje visokotehnoloških sistemov klimatizacije in toplotnih črpalk. Podjetje sodi med tri največje proizvajalce klima kompresorjev za avtomobilsko industrijo in so vodeči proizvajalec kompresorjev in toplotnih črpalk z uporabo CO2 tehnologije.  Podjetje SANDEN ima več kot 50 let izkušenj na področju sistemov za klimatizacijo, izdelanih v visokotehnoloških proizvodnih obratih na japonskem, kar zagotavlja končnemu uporabniku resnično kvaliteten izdelek, V podjetju Tersus d.o.o. smo zastopnik za SANDEN izdelke. Poleg prodaje nudimo tudi vgradnjo in montažo in vzdrževanje toplotnih črpalk Sanden.