Stropni industrijski IR paneli EnergoStrip, 600 W

ENERGOTECH je priznani švedski proizvajalec industrijskih IR panelov. Delujejo po istem principu kot sonce, torej ogrevanjo površine in ne volumna zraka. Primerni so za namestitev v industrijskih halah, skladiščih, delavnicah, drugih poslovnih prostorih…  Visoki stropovi ne predstavljajo več težav, saj so primerni za namestitev na strop do 40 m višine. 

207.00  Brez DDV252.54  Z DDV

Brezplačna dostava

Ob nakupu blaga nad 50€ vam ga pripeljemo brezplačno.

Montaža

Omogočamo montažo, vzdrževanje in servis pri nas kupljenih izdelkov.

Strokovno svetovanje

Omogočamo brezplačno svetovanje o izdelkih iz naše ponudbe.

Poslovni partnerji

K sodelovanju vabimo monterje in inštalaterje ogrevalnih in klimatskih naprav.

Stropni industrijski panel EnergoStrip je primeren za namestiev v objekte z višino stropa od 2 do 40 m. Spekter zajemajo tako kopalnice, skladišča, industrijske hale, šole, delavnice ... Sistem je enostaven in ugoden za namestitev, vzdrževanje ni potrebno. Zaradi stropne namestitve v primerjavi z drugimi grelnimi sistemi prihrani ogromno prostora na stenah ali na tleh. EnergoStrip je cenovno učinkovit: znižuje stroške ogrevanja, saj omogoča getje/dogrevanje ponoči, ko je tarifa el. toka cenejša. Akumilirana toplota se hrani v tleh in stenah. Prihranki energije je v razponu od 25-50%. Paneli so primerni kot samostojno, dopolnilno in točkovno ogrevanje. 

 

Tehnologija in delovanje

Če se mrzlega sončnega jutra naslonite ob steno boste presenečeni nad njeno toploto, četudi je temperatura zunaj pod ničlo. Infrardeči grelniki delujejo na enak način. Sončni žarki namreč najprej segrejejo različne površine in posledično se ogreje tudi ozračje. EnergoStrip deluje po istem principu. Paneli za prenos toplote ne potrebujejo zraka, ampak s skoraj ničelno izgubo toplota potuje do predmetov, sten ali stropov, kjer se spremeni v toploto, nato pa enakomerno ogreva prostor. To zagotavlja naravno in prijetno toploto brez mrzlih točk ali prepiha, z energetskimi prihranki med 25-50% v primerjavi s klasičnimi ogrevanjem.

Grelec EnergoStrip predstavlja pocinkana jeklena plošča bele barve. Števillo grelcev se prilagaja glede na moč panela: EE6 in EE10 imata en grelni element; EE8, EE12, EE16 in EE20 - dva grelna enementa; EE24 in EE36 - trije grelni elementi. 

 

Namestitev in uporaba

EnergoStrip je mogoče montirati od 2 do 40 m višina stropa in je primeren za mnogo načinov uporabe. Uporabljajo se kot viri ogrevanja v industrijskih halah, skladiščih, delavnicah, tovarnah, športnih stadionih, cerkvah, šolah,  zimskih vrtovih, razstavnih prostorih, dnevnih centrih, hišah ... EnergoStrip ima IP44 zaščito proti vlagi in je tako primeren za namestitev v suhih in vlažnih prostorih. 

Panel je potrebno namestiti na strop na primerni razdalji (glej tabelo) in s primernimi profili. Glede na situacijo se priporoča namestitev stropnih nosilcev. Montažo EnergoStrip mora izvesti pooblaščeni električar ali monter. EnergoStrip je za fiksno vgradnjo pooblaščen pooblaščeni električar. Kabelske povezave so na 16 mm² priključku (EE6 in EE10 do 6 mm² teminala) v priključni omarici na koncu panela. Razdelilna omarica ima dva kabelska vhoda. Možna je povezava med več grelci.

Opomba! EE24 in EE36 lahko priključite na 230V ~ ali 400V3N ~.

Regulacija toplote se enostavno izvaja z uporabo termostata (posamično ali centralno). V primerih, kjer se v skupni sistem povezuje večje število panelov, je možno upravljanje preko nadzorne plošče.

 

EnergoStrip

 

Cenik stropnih industrijskih panelov.

 
 
080 brezplačna modra številka tersus
 

EnergoStrip

Morda vam bo prav tako všeč…

Pošljite povpraševanje