IR panel, IR ogrevanje, 400 W

Infra paneli IR Power imajo integriranih 5 varnostnih senzorjev, ki panel varujejo pred morebitnim pregrevanjem. Edinstven način konstrukcije ter napredni materiali poskrbijo, da se toplota enakomerno porazdeli po celotni površini panela. Zaradi posebnih vodil na hrbtni strani je montaža izredno enostavna. V paketu so priloženi tudi vsi potrebni nastavki ter vijaki.

IR paneli so CE certificirani ter imajo pridobljene nemške certifikate najvišjega standarda (TUV GS) in raziskovalnega laboratorija v Seibersdorfu.

170.00  Brez DDV207.40  Z DDV

Brezplačna dostava

Ob nakupu blaga nad 50€ vam ga pripeljemo brezplačno.

Montaža

Omogočamo montažo, vzdrževanje in servis pri nas kupljenih izdelkov.

Strokovno svetovanje

Omogočamo brezplačno svetovanje o izdelkih iz naše ponudbe.

Poslovni partnerji

K sodelovanju vabimo monterje in inštalaterje ogrevalnih in klimatskih naprav.

Infrardeč panel za dodatno ogrevanje prostora. Vgrajena najmodernejša InfraPower grelna folija, zagotavlja visoke izokristke in učinkovito ogrevanje. Infrardeči panel je namenjen za stropno montažo. Na hrbtni strani so integrirani nosilci za vgradnjo in priključni kabel z vtikačem. Na voljo tudi termostati z ločenim temperaturnim tipalom za temperaturno regulacijo delovanja.

Infrardeče – navdihnjeno z naravo

Življenje na našem planetu lahko uspeva le s toploto sončnih žarkov. Toplota, ki jo čutimo na soncu, pa tudi pred kaminom ali pečjo, je infrardeče sevanje. Če smo neposredno izpostavljeni sončnim žarkom, na nas pozimi hladen zrak ne bo motil. Infrardeče sevanje, ki premaga razdaljo med soncem in zemljo skoraj brez izgube moči, se ob stiku s površino spremeni v toploto. Za razliko od ultravijoličnega ali rentgenskega sevanja to sevanje, zlasti v dolgovalovnem infrardečem območju, pozitivno vpliva na dobro počutje ljudi.

Tehnologija

Infrardeči grelniki INFRAPOWER delujejo po načelu sončnega sevanja in s tem zagotavljajo toploto v vsakem prostoru. Razvili smo poseben material iz ogljikovih vlaken, ki neposredno iz porabljene energije ustvarja dolgovalovno infrardeče sevanje. Ta način ogrevanja za prenos toplote ne potrebuje zraka, ampak s skoraj ničelno izgubo potuje do predmetov, sten ali stropov, kjer se spremeni v toploto, nato pa enakomerno ogreva prostor. Tako so stene vedno tople in suhe.

Učinek

Dobro počutje je odvisno predvsem od temperature zraka v prostoru in temperature površin v naši neposredni okolici, kot so stene, tla in strop. S toplimi površinami, ki jih ustvarijo infrardeči grelniki INFRAPOWER, vam bo udobno toplo tudi pri dokaj nizki temperaturi prostora. Tako lahko precej energije prihranite tudi pri zračenju prostora, saj se mora svež zrak manj ogrevati, ker je toplota shranjena v stenah.

Z infrardečimi grelniki INFRAPOWER boste ustvarili popolno udobje na precej bolj zdrav in cenovno ugoden način kot z drugimi metodami, ki delujejo po načelu vročega zraka.

  • Vedno suhe stene brez plesni ali kondenzacije.
  • Večja vlažnost v prostoru.
  • Brez kroženja prahu.
  • Povečan krvni obtok. 
  • Krepitev imunskega sistema.

Način delovanja klasičnih sistemov ogrevanja

Klasično ogrevanje deluje po načelu konvekcije. Grelniki oddajajo toploto v hladen zrak, ki se zadržuje tik nad tlemi. Med ogrevanjem se zrak dvigne in porazdeli po stropu, nato pa se razširi po hladnih stenah. Pri tem po prostoru kroži suh zrak, ki dviga bakterije in prah. Tako imamo občutek, da nam je v glavo toplo, v noge pa nas zebe.
Klasični sistemi ogrevanja so večinoma cenovno neučinkovite naložbe z drago napeljavo in zapletenim sistemom cevi, ki pogosto zahtevajo celo dodaten prostor za shranjevanje goriva, zaradi svoje velikosti pa zavzamejo tudi velik del dragocene bivalne površine.

Učinek infraPower

Klasični grelniki segrevajo predvsem zrak okoli grelnega telesa, s tem pa povzročajo visoko stopnjo ventilacije zraka. Tako vroč zrak ostane pod stropom, toplota pa ni enakomerno porazdeljena po prostoru.
Z infrardečimi grelniki je toplota, ki jo proizvajajo, enakomerno porazdeljena po prostoru, predmetih in stenah, kar ustvarja prijeten in udoben občutek toplote.

EU Ecodesign 2015/1188

 Od 01.01.2018 je vgradnja IR panelov IR Power dovoljena izključno z uporabo dodatnega termostata, ki ima naslednje funkcije: 

  • elektronski nadzor temperature
  • tedenski timer
  • zaznavanje odprtega okna

>> Katalog

katalog ir power

 
080 brezplačna modra številka tersus
 

Velikost: 60 x 60 x 2,5 cm

Teža: 3,5 kg

Moč: 400 W

Garancija: 2 leti

Morda vam bo prav tako všeč…

Pošljite povpraševanje