Set za talno gretje – EBECO Thermoflex 500/120 W, 2.7 m2

 www.ebeco.si  |   

Samolepilna grelna preproga Termoflex namenjena ogrevanju keramičnih površin in talnih oblog iz naravnega kamna.

Set za talno ogrevanje Thermoflex vsebuje:

– samolepilna grelna preproga

– termostat EB-therm 500 s fuzzy tehnologijo, temperaturnim tipalom tal in tipalom sobne temperature ter WiFi povezavo

– pregibna zaščitna cev temperaturnega tipala

– IP21 tesnilo za termostat

 

Na spletni strani Ebeco lahko najdete vse izdelke ter veliko uporabnih nasvetov glede energetsko učinkovitega talnega ogrevanja.

 

209.00  Brez DDV254.98  Z DDV

Brezplačna dostava

Ob nakupu blaga nad 50€ vam ga pripeljemo brezplačno.

Montaža

Omogočamo montažo, vzdrževanje in servis pri nas kupljenih izdelkov.

Strokovno svetovanje

Omogočamo brezplačno svetovanje o izdelkih iz naše ponudbe.

Poslovni partnerji

K sodelovanju vabimo monterje in inštalaterje ogrevalnih in klimatskih naprav.

Grelne preproge Ebeco Thermoflex so zasnovane na osnovi samolepilne mreže in grelnega kabla, ki je pričvrščen na mrežo. Za lažjo vgradnjo, je na spodnjo stran nosilne mreže nanešen nanos izredno močnega lepila, ki pri vgradnji pripomore k lažji učvrstitvi grelne preproge na obstoječo podlago. Priporočamo da se podlaga pred vgradnjo dobro očisti in po možnosti premaže s primerjem. Širina grelnih preprog Thermoflex je 50 cm.

Vgradnjo talnega ogrevanja Thermoflex lahko opravi vsakdo z nekaj tehničnega znanja, priklop na električno napajanje in povezavo termostata pa mora obvezno izvesti za to usposobljen električar. Po vgradnji priporočamo da se pred polaganjem keramike naredi test delovanja in izpolni testni protokol v navodilih za vgradnjo. Električno talno ogrevanje začnite uporabljati postopoma, vsekakor ne prej kot v 3-4 tednih, da se keramično lepilo posuši in utrdi.

Talno ogrevanje je način nizkotemperaturnega ogrevanja, ki so ga uporabljali že stari rimljani. Prednost talnega ogrevanja je v optimalni porazdelitvi toplote glede na prostor. Za dobro počutje, potrebujemo topla tla, v višini glave pa je lahko temperatura nekaj nižja. Način s katerim lahko to dosežemo je ravno talno ogrevanje. Običajno je temperatura pri talnem ogrevanju za 1 do 2°C nižja kot pri radiatorskem ogrevanju, pri tem pa ohranimo enako raven udobja.


varčujte z energijo

 

Da bi talno gretje dobro delovalo, je prvenstveno potrebno poskrbeti za izolacijo tal na katera se nato električno talno ogrevanje namesti. Izolirana tla bodo ne samo poskrbela za bolj učinkoviti ogrevanje, manjša bo tudi poraba električne energije, sam sistem pa bo tudi hitreje reagiral in ogrel tla na primerno temperaturo nastavljeno na termostatu.

set za talno ogrevanje

Električno talno ogrevanje lahko namestimo praktično v vse prostore v stanovanju, v vežo, hodnik, kuhinjo, kopalnico, sobe, spalnice, delovne sobe in podobno. V prostorih kjer uporabljamo keramiko, priporočamo da se vgradijo grelne preproge oz. grelne mreže, v prostorih z lesenimi ali PVC talnimi oblogami pa grelne folije. Vsi sistemi EBECO ogrevanja so dobavljivi s termostati, kateri so opremljeni z napredno fuzzy tehnologijo za natančno uravnavanje sobne temperature in varčevanje z energijo. Vsi sobni termostati imajo priložen tudi senzor za uravnavanje temperature tal. Na voljo so termostati EB 205EB 500 in vgradni za din letev EB 800. Termostat EB 800 je univerzalni termostat in se ga lahko uporabi tako za talna ogrevanja kot tudi za sisteme protizmrzovalne zaščite, ogrevanja žlebov in žlot, kakor tudi za taljenje snega na dvoriščih in klančinah. Možno ga je uporabiti tudi v različnih industrijskih procesih. Novost je termostat EB 500, ki v kombinciji z USB ključkom EB Connect, nudi možnost WiFi povezave. 

Grelne preproge EBECO so zasnovane na osnovi samolepilne mreže, katera ima nanešeno posebno lepilo po celi površini in grelnega kabla kateri je pritrjen na nosilno mrežo. Sam grelni kabel je vrhunski proizvod in ima izredno robustno zasnovo ter ga je pri vgradnji praktično nemogoče uničiti.

Tovarniško imajo vsi grelni kabli narejen stresni test na visoko prenapetost. Zasnova kabla je narejena po skandinavskih smernicah, katere imajo izredno stroga merila glede elektromagnetnih sevanj. EBECO grelni kabli dosegajo najnižjo možno raven elektromagnetnega sevanja, kar je potrjeno tudi s strani SEMKO inštituta za certifikacijo in se lahko brez posebnosti uporabljajo v bivalnih prostorih. 

Grelni sistemi EBECO se lahko uporabljajo v različnih prostorih. Glede na prostor tako priporočamo tudi potrebno minimalno moč grelne mreže. Nekaj podatkov o tem si lahko ogledate v spodnji tabeli:

grelni kabel v prerezu

Grelni kabel v prerezu


 

  TIP SOBE

  PRIPOROČENA IZHODNA MOČ

  Veža, hodnik

80 - 120 W/m²

  Dnevna soba, kuhinja, spalnica

60 - 90 W/m²

  Kopalnica

80 - 120 W/m²

  Klet/Betonska tla (dobra izolacija)

60 - 90 W/m²

  Klet/Betonska tla (slaba izolacija)

90 - 150 W/m²

  Garaža, delavnica

90 - 150 W/m²

  Zimski vrt

120 - 160 W/m²

 

Zagotavljamo 12 letno garancijo na grelne preproge Thermoflex in grelne kable Cable Kit, z možnostjo podaljšanja do 25 let. Garancija za termostate je 3 leta.


Nova spletna stran električno ogrevanje www.ebeco.si


>> NAVODILA ZA VGRADNJO

 

 

>> katalog Ebeco

ebeco katalog 
080 brezplačna modra številka tersus
 

Površina: 2.7 m2

Mere: 0.5 x 5.4 m

Specifična moč: 120 W/m2

Moč: 340 W

Priključni kabel: 3 m

Napetost: 230 V

Termostat: Eb-therm 500, s tipalom temperature tal, tedenski časovnik, možnost Wi-Fi

 

Morda vam bo prav tako všeč…

Pošljite povpraševanje